Jari-Matti Latvala ei ollut pysyä pöksyissään

Jari-Matti Latvala pääsi pitkästä aikaa ajamaan ison yleisön edessä torstaiaamuna, kun hän veti Toyota GR Yaris Rally1 -autolla Suomen MM-rallin testierikoiskokeella.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Latvalalla ei ole tänä viikonloppuna tallipäällikön tehtäviä hoidettavanaan, sillä hän starttaa pitkästä aikaa kuljettajana rallin MM-sarjan osakilpailuun. Torstaiaamun testipätkällä Latvala ja kartanlukija Juho Hänninen hakivat vielä tuntumaa Rally1-luokituksen hybridikilpuriin, jota tuurilainen oli päässyt testaamaan vain yhden päivän ajan ennen kilpailua.

– Kieltämättä testipätkän lähdössä jännitti, Latvala tunnusti Rallit.fille.

– Ensimmäisessä mutkassa oli vähän pumppailua, koska en uskaltanut mennä mutkaan puhtaasti. Tie tuntui heti alussa liukkaalta. Lopussa meinasin vielä pyörähtää, mutta onneksi saimme sen hanskaan, suomalaiskonkari kertasi ensimmäistä vetoaan Rannankylän testipätkällä.

Latvalan ranteet lämpenivät testipätkän seuraavilla ajokerroilla, ja samalla myös aika parani. Tuurilainen jäi lopulta 5,4 sekuntia testierikoiskokeella nopeinta vauhtia pitäneestä Kalle Rovanperästä.

– Kolmannella vedolla tuntuma alkoi löytyä ja uskalsin jo tulla kunnolla. Tiesin, että pystyisin ajamaan vieläkin paremman ajan. Jarrutin muutamiin paikkoihin liian aikaisin ja otin vauhtia pois. Mutta huomasin, että aloin jälleen ymmärtää, mistä voin saada aikaa takaisin ja missä pystyisin parantamaan, Latvala jutteli.

Testierikoiskokeen jälkeen Latvala ei ollut pysyä pöksyissään haastattelualueella, kun hän kertoi tuntemuksistaan toimittajille. Suomalaisen ilmeistä ja eleistä oli nähtävissä se intohimo, jota hän yhä tuntee ajamista ja ylipäätään ralliautoilua kohtaan.

Varsinaisilla erikoiskokeilla Latvala yrittää pitää innokkuutensa kurissa, jotta Toyota pysyy tiellä maaliin saakka.

– Minun ei kannata ottaa riskejä. Minun pitää pysyä kontrollissa tässä kilpailussa. Jos pitoa ei tiedä, minun täytyy pitää marginaalia, Latvala painotti.

Suomen MM-ralli käynnistyy torstai-iltana Harjun kaupunkierikoiskokeella. Perjantaina rallikaravaani suuntaa metsäpätkille.

Katso alta video Suomen MM-rallin testierikoiskokeesta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat