Quantcast

Jari-Matti Latvala ajaa rallin ulkomailla

Jari-Matti Latvala aikoo piipahtaa historic-luokituksen Toyota Celicallaan Espanjassa.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan rallitallin päällikkö Latvala ei ole kokonaan jättänyt omia ajohommiaan välistä kiireisestä aikataulustaan huolimatta.

Tänä vuonna Latvala on ajanut kahdessa kansallisessa rallissa. Tammikuun Tunturiralli päättyi moottorivian vuoksi keskeytykseen uudemmalla Toyota Celicalla, mutta maaliskuussa kaasuteltu TGS-ralli Korpilahdella tuotti yleiskilpailun ykköstilan.

Myös kevääksi tallipomon suunnitelmissa on yksi ralli ja vieläpä ulkomailla.

– Haluaisin lähteä ajamaan Espanjaan toukokuun alussa. Siellä on Rallye Festival Hoznayo -niminen tapahtuma. Se on RallyLegends-tyyppinen kisa ja sinne olen lupautunut menemään, Latvala paljastaa Rallit.fille.

Rallye Festival Hoznayo kaasutellaan Pohjois-Espanjassa lähellä Bilbaon kaupunkia 5.-7. toukokuuta. Kotimaassa Latvalan suunnitelmissa oli alun perin Historic Rally Trophy -sarja, mutta aikatauluongelmien vuoksi homma ei luonnistu.

– Valitettavasti MM-rallit menevät aika pahasti Historic Rally Trophyn kanssa päällekkäin, että niitä ei oikein pääse ajamaan. Muutenkin sarjan ajaminen ei oikein enää onnistu, kun Savonlinnan kisa jäi jo välistä. Ne menevät niin pahasti päällekkäin, Latvala tuskailee.

– Isä (Jari Latvala) ehkä enemmänkin siellä sitten ajaa, kun hänellä on mennyt kaksi ensimmäistä kisaa hyvin. Hän haluaisi ne rallit kiertää.

Tunturirallin lisäksi suunnitelmissa on kuitenkin myös toinen SM-tason osakilpailu. Kotikonnuilla ajettava Pohjanmaa-ralli saattaisi solahtaa Latvalan kiireiseen aikatauluun.

– Kalenteriini ehkä osuisi myös Pohjanmaa-ralli, joka ajetaan viikkoa ennen Kenian MM-rallia. Nyt kun en nuotituksia tänä vuonna saa kiertää, ei ehkä tarvitse mennä sinne Keniaan niin ajoissa. Laskin, että Pohjanmaa-rallin siinä mielessä ehtisin Juhon (Hänninen) kanssa ajamaan.

Katso alapuolelta Jari-Matti Latvalan haastattelu voitokkaan TGS-rallin jälkeen.

Lue myös nämä

  • Uusimmat