Quantcast

Harri Rovanperä tyrmäsi puheet isommasta paluusta – ”Pitäisi harjoitella hirveä määrä”

Harri Rovanperä palasi ralliauton rattiin Meksikossa viime viikonloppuna ensi kertaa sitten vuoden 2014.
Harri Rovanperä
Harri Rovanperä. Kuva: Rally of Nations
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä ajoi Rally of Nations Guanajuato -kisassa viidenneksi. Eroa kisan voittaneeseen Mads Östbergiin tuli liki 12 minuuttia, mutta suoritus oli silti varsin mallikas pitkän ajotauon jälkeen.

Entisellä WRC-kuskilla oli myös ensi kertaa kisatilanteessa alla R5-luokituksen auto ja myös kartanlukija oli uusi, kun nuottia englanniksi luki Angelica Fuentes. Rovanperä testasi Laukaassa maaliskuussa Printsportin VW Polo R5:sta, mutta Meksikossa alla oli Citroen DS3 R5.

– Ajofiilis tuli aika nopeasti takaisin. Ei ollut helppoa ajaa kilpaa niin monen vuoden jälkeen ja vieläpä uuden kartturin ja auton kanssa. Olen silti erittäin onnellinen, että lähdin mukaan, Rovanperä kertoo Dirtfishin sivuilla.

– Toiseksi viimeisellä pätkällä oli jo ihan kunnolla rallifiilistä. Pystyin jo vähän puskemaan ja ymmärsin paremmin, miten pitää ajaa.

Ajohommat tulevaisuudessa Rovanperä aikoo kuitenkin jättää Toyotan tehdastiimissä ajavalle pojalleen Kallelle. Suunnitelmia isommasta paluusta ei ole.

– Minun pitäisi harjoitella hirveä määrä kilometrejä. Ei ole mitään tavoitetta tulla takaisin.

Meksikossa ajettiin joukkueiden välinen kilpailu, jossa Rovanperän ja Roope Korhosen edustama Suomi jäi niukasti kymmenen sakin ulkopuolelle sijalle 11. Yleisö otti entisen WRC-kuskin ja vuoden 2022 Meksikon rallin voittajan lämpimästi vastaan.

– Se oli upeaa. Paikalla oli tosi paljon faneja ja kaikki ottivat kuvia sekä pyysivät nimmareita. Tämä oli hieno tapa tehdä (pieni) comeback, Rovanperä summaa.

Katso alapuolelta vuoden 2020 Meksikon MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat