Quantcast

Jari Huttusen korvaajalla kova kohtalo Unkarissa

Nil Solans
Nil Solans. Kuva: Grégory Lenormand/DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Espanjalaiskuljettaja Nil Solansin kisamatka Unkarin EM-ralliin meni pipariksi.

Solansille tuli pikakomennus Unkariin, kun suomalaiskuljettaja Jari Huttunen ilmoitti aiemmin tällä viikolla, että hän ei jatka yhteistyötään Hyundain rallitiimin kanssa.

Huttusen oli tarkoitus kilpailla Unkarin EM-osakilpailussa intialaisen rengasvalmistajan MRF:n tiimissä. MRF on tehnyt kehitystyössään yhteistyötä Hyundain kanssa, jonka kilpurilla Huttusen oli määrä startata EM-asvalttikisaan.

Solans sijoittui perjantain aika-ajoerikoiskokeella 14:nneksi Hyundain uudella i20 N Rally2 -autolla. Espanjalainen koki pahan takaiskun myöhemmin perjantaina, sillä hän ei päässyt starttaamaan kisan avanneelle yleisöerikoiskokeelle illalla.

Lauantaiaamuna selvisi, että koko ralli jää Solansilta väliin.

– Nil Solans ja Marc Marti eivät valitettavasti osallistu Unkarin ralliin, koska autossa olevaa vikaa ei pystytty korjaamaan yön aikana, MRF ilmoitti Twitterin välityksellä.

Solans, 29, kilpaili viime viikolla Katalonian MM-rallissa Hyundain WRC-autolla, jolla hän sijoittui kahdeksanneksi. Huttunen ajoi samassa kisassa viimeistä kertaa Hyundain Rally2-autolla WRC2-luokassa. Kisa jäi Huttuselta kesken teknisen vian vuoksi.

Venäläiskuljettaja Nikolai Grjazin johtaa Unkarin EM-rallia, kun takana on kaksi erikoiskoetta. Norjalaiset Mads Östberg ja Andreas Mikkelsen ovat seuraavilla sijoilla.

Lue myös nämä

  • Uusimmat