Jari Huttunen sai kunnian testata Hyundain uutta ralliautoa ensimmäisenä (video)

Jari Huttunen
Jari Huttunen. Kuva: Helena El Mokni/ Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Loistavan kauden ajanut Jari Huttunen on saanut kunnian ajaa ensimmäisenä testit Hyundain uudella i20 Rally2 -autolla. 

Planetmarcus-sivuston mukaan Huttunen ja Hyundai testasivat uutta kilpuria torstaina Italiassa. Hyundain i20 Rally2 korvaa nykyisen i20R5 -mallin, joka on ollut pikataipaleilla vuodesta 2015 saakka. Korealaisvalmistajan uusi Rally2-auto on määrä nähdä tositoimissa kesällä 2021.

 

Uusi ralliauto perustuu Hyundai i20 N -siviiliauton alustaan. Uudessa autossa on sama vaihdelaatikko kuin nykyisessä i20 R5 -kilpurissa, mutta lähes kaikki muut osat menevät uusiksi 1,6-litraisesta turbomoottorista lähtien.

– Uusi i20 N Rally2 näyttää, kuinka pitkälle olemme päässeet viidessä vuodessa. Auton jokaista osa-aluetta on parannettu alkuperäiseen verrattuna, Hyundai Motorsportin tallipäällikkö Andrea Adamo kertoo tiedotteessa aiemmin.

– Nyt keskitymme auton testaamiseen, jotta voimme entisestään parantaa suorituskykyä ja luotettavuutta. Samalla varmistamme sen, että jokaisella asiakkaallemme on mahdollisuus saavuttaa parhaita mahdollisia tuloksia, kun he voivat aloittaa kilpailemisen i20 N Rally2 -autolla ensi vuonna, italialaispomo lisää.

Lue myös: Hyundai esitteli uuden ralliautonsa (kuvat) – ”Jokaista osa-aluetta on parannettu”

Huttusen kausi 2020 on ollut lähes täydellinen. Kiuruvetinen on Hyundain ratissa ajanut koronavuoden aikana kymmenen rallia, joista tuloksena on ollut kuusi luokkavoittoa ja neljä kakkostilaa. Huttusen kausi päättyy ensi viikolla ajettavaan Monzan MM-ralliin, jossa hänellä on mahdollisuus voittaa WRC3-luokan mestaruus.

Lue myös: Marcus Grönholm paljasti Ylelle: WRC-talli suunnitellut suomalaislupaukselle näyttöpaikkaa

Lue myös nämä

  • Uusimmat