Quantcast

Tuleeko Tommi Mäkisen ”oikeasta kädestä” Toyotan tallipäällikkö? ”Jos tilanne tulee, en sanoisi heti, ettei se käy”

Kaj Lindström
Kaj Lindström. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tommi Mäkinen jättää Toyotan WRC-tallin nokkamiehen paikan ensi viikolla ajettavan Monzan MM-rallin jälkeen. Toyotalle on haussa uusi tallipäällikkö.

Toyota tuli Mäkisen johdolla rallin MM-sarjaan kaudella 2017, ja tiimin Yaris WRC -auto osoitti heti kilpailukykynsä. Kaudella 2018 talli saavutti valmistajien mestaruuden rallin MM-sarjassa ja viime vuonna Ott Tänak ajoi Toyotalla kuljettajien mestariksi.

Mäkisellä on mahdollisuus lopettaa tallipäällikön uransa tuplamestaruuteen reilun viikon kuluttua. Toyotan Elfyn Evans ja Sebastien Ogier kamppailevat keskenään kuskien MM-tittelistä. Hyundai johtaa valmistajien MM-sarjaa, mutta Toyota on vain seitsemän pisteen päässä ennen kauden päätöskisaa.

Toyotan tallipäällikön paikkaan on yhdistetty muutama nimi, joista yksi on selkeä suosikki: tiimin nykyinen urheilutoimenjohtaja Kaj Lindström. Mäkinen myönsi aiemmin tänä syksynä Rallit.fille, että hän on suositellut Lindströmiä seuraajakseen.

– Hänellä on osaamista paljon ja hän tietää hyvin tarkkaan tämän maailman. Siitä on iso etu, jos on sellainen henkilö, joka tuntee kaikki tyypit valmiiksi eikä tarvitse lähteä opettelemaan ja katselemaan, mitä tehdään kenenkin kanssa, Mäkinen sanoi.

Lue myös: Onko tässä Toyotan WRC-tallin tuleva päällikkö? Tommi Mäkinen paljastaa, ketä hän on suositellut seuraajakseen

Lindström on ollut Toyotan WRC-projektissa mukana alusta alkaen. Hän tuli talliin Juho Hännisen kartanlukijana ja parivaljakko kilpaili yhdessä MM-kaudella 2017. Jo saman vuoden päätöskisassa Australiassa Lindström aloitti tiimin ”kakkospomona”, kun Hännisen kisakuskin pesti päättyi.

Lindströmillä on urheilutoimenjohtajan pestissään suuri vastuu tallin toiminnasta kisaviikonloppuina. Hän toimii jälleen Mäkisen ”oikeana kätenä” – hieman samalla tavalla kuin 2000-luvun alkupuolella, kun parivaljakko kilpaili yhdessä Subarulla MM-sarjassa.

Katso alta lokakuussa ajetun Sardinian MM-rallin parhaat palat. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,352465″ ap mute]

 

On helppoa kuvitella, että hän voisi astua porrasta ylemmäksi ykköspomon paikalle.

– Kausi on vielä käynnissä. Japanin pää tekee lopullisen päätöksen tässä asiassa, Lindström vastaa kysyttäessä, miltä tallipäällikön pesti kuulostaa.

– Japanista kerrotaan aikanaan, kuka on seuraava tallipäällikkö. Yritetään nyt saada mestaruudet ja vuosi kunnialla loppuun.

Toyotan WRC-talli on muutoksen kynnyksellä. Mäkinen ja hänen yrityksensä ovat vastanneet japanilaisen autojätin WRC-projektista, mutta tämän vuoden lopussa WRC-toiminta siirtyy kokonaan Toyotan alle, tarkemmin sanottuna Toyota Gazoo Racing Europelle.

Tallin toimipisteet pysyvät edelleen Jyväskylässä ja Tallinnassa. Tallin päämaja tekee parhaillaan muuttoa Puuppolasta lähemmäksi Jyväskylän keskustaa.

Kaj Lindström, oletko valmis, jos sinulle tarjotaan tallipäällikön paikkaa Toyotan WRC-tallista?

– Sitä pitää miettiä sitten tarkemmin. Jos sellainen tilanne tulee, en varmasti sanoisi heti, ettei se kävisi, Lindström pyörittelee ja hymyilee perään.

Lue myös: Monzan MM-rallissa huikea osallistujamäärä – mukana seitsemän suomalaista, joista kaksi jahtaa mestaruutta

Lue myös nämä

  • Uusimmat