Jari Huttunen kuuli positiivisen huhun heti voittokisansa jälkeen

Jari Huttunen
Jari Huttunen. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari Huttusen loistava kausi sai jatkoa sunnuntaina päättyneessä Sardinian MM-rallissa.

Huttunen oli kilpailun nopein R5-kalustolla ajanut kuljettaja ja korjasi voiton WRC3-luokassa. Yleiskilpailussa Huttunen sijoittui komeasti kahdeksanneksi heti WRC-kuljettajien jälkeen.

Kiuruvetinen on ajanut huikeita tuloksia läpi kauden. Viime viikolla hän juhli Puolan rallisarjan mestaruutta ja nyt tuli kauden toinen luokkavoitto MM-sarjassa. WRC3-luokan pisteissä Huttunen on toisena kahden pisteen päässä bolivialaisesta Marco Bulaciasta.

Huttunen kilpaili vasta ensimmäistä kertaa Sardinian sorateillä, mutta esitys oli huipputasolla.

– Viikonloppu oli vaikea, mutta hieno. Lähdimme alusta alkaen ajamaan virheitä ja ongelmia vältellen. Onnistuimme siinä aika hyvin, Huttunen summasi Rallit.fille.

– Meillä ei ollut mitään isompia ongelmia, yksi rengasrikko ja jotain pientä auton kanssa, mutta tosi hienosti meni kokonaisuutena.

Lue myös: Hyundain keikkakuski pesi MM-sarjan ykköstähdet Sardiniassa, Jari Huttuselle upea luokkavoitto

Huttusella on tämän kauden kisoistaan saldona vain ykkös- ja kakkossijoja luokassaan. Huttusen yhteistyö puolalaisen 2Brally-tiimin kanssa on tuottanut hedelmää Hyundai i20 R5 -autolla.

– Olemme saaneet auton niin hyväksi kuin osaamme. Se auttaa, kun ei tarvitse arpoa, onko kaikki kunnossa vai ei, Huttunen sanoi.

Huttunen pääsi jo viime vuonna testaamaan Hyundain WRC-kalustoa. Suomalaiskuljettajan näytöt alkavat olla sillä tasolla, että hän voisi siirtyä lajin korkeimmalla tasolle. Ongelmana on se, ettei WRC-tiimeissä ole juurikaan paikkoja jaossa ensi kaudeksi.

– Ei tämä tilanne sinällään turhauta. On ollut hienoa ajaa kerrankin hyvä kausi.

Lue myös: Teemu Suninen vaikeni kriittisestä kysymyksestä MM-rallin jälkeen

Huttunen sai positiivisen viestin heti Sardinian MM-rallin luokkavoittonsa jälkeen. Näillä näkymin Huttusen kausi jatkuu vuoden viimeisissä MM-ralleissa.

– Mitään varmaa ei ole, mutta jotain huhua kuulin tuossa. Olikos ne Ypres ja Monza, jotka ovat seuraavat kisat?

Mikäli Huttunen pääsee ajamaan MM-osakilpailuissa Belgiassa ja Italiassa, hänellä on mahdollisuudet kaapata tällä kaudella vielä WRC3-luokan titteli.

Kuuntele alta Huttusen mietteet Sardinian MM-rallin jälkeen:

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2354,352400″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat