Janni Hussin tarina noususta rallimaailman huipulle on kuin satukirjasta – ”Nipistän välillä itseäni”

TV:stä ja radiosta tutun Janni Hussin nousu kohti rallimaailman huippua on ollut tarinana kuin satukirjasta.
Janni Hussi
Janni Hussi. Kuva: Hannu Rainamo/Secto Automotive
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kaikki alkoi aikanaan siitä, kun Hussi ihmetteli radiolähetyksessä sitä, miksei naiskarttureita ole enempää. Samalla Hussi ihmetteli, että ei se kartturin homma nyt niin vaikeaa voi olla.

Tällä heitolla oli kauaskantoiset vaikutukset. Nopeasti tuon jälkeen Sami Pajari tarjosi Hussille kartturin paikkaa Lahti Historic-rallissa ja loppu on historiaa. Pajarin viesti Hussille oli selkeä.

– Jos se ei kerran ole niin vaikeaa, niin mikset tulisi kokeilemaan, Pajari kysyi.

Hussi onnistui hommissaan Lahdessa viime vuonna ja sen jälkeen ura on ollut nousukiidossa. Hussi on ehtinyt tuon jälkeen toimia muun muassa entisen F1-kuljettajan Heikki Kovalaisen kartturina ja ensi kaudella Hussi toimii Lauri Joonan kartturina rallin MM-sarjan WRC2-luokassa.

Hussi on muistellut uransa alkua Dirtfish-sivuston haastattelussa. Hän sanoo, että koko hommaa on toisinaan vieläkin vaikea uskoa.

– Joudun nipistämään välillä vieläkin itseäni, Hussi kertoo.

– En voi uskoa vieläkään, että tämä todella tapahtuu. Sen piti olla vain yksittäinen juttu Lahdessa, mutta nyt olen tehnyt kartturin hommia jo 14 kuukauden ajan, hän jatkaa.

Hussilla pitää jatkossa sen verran kiirettä rallihommien kanssa, että hän on jättänyt jo työnsä radiossa.

– Kaikki alkoi vitsistä entisessä radiotyössäni ja nyt olemme tässä. Yhtäkkiä ajammekin sitten täyden WRC2-sarjan. Tämä on ihan uskomatonta. Elämä on ihmeellistä, Hussi hehkuttaa.

Hussi sanoo, että hän aikoo jatkossa panostaa rallihommaan täysillä. Tämä on ymmärrettävää, sillä Hussilla on selvästi lahjoja kartturin tehtäviin.

– Rakastan edelleen sitä hommaa, mutta tämä on sitä, mitä haluan tehdä, Hussi paaluttaa.

Rallin MM-sarjan edellinen kisa ajettiin Chilessä. Katso kisan huippuhetket alta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat