Quantcast

Italialaiskuskin debyytti Rally1-hybridillä Ruotsin MM-rallissa jää väliin – syynä Milanon muotiviikot

Lorenzo Bertelli ei sittenkään aja Ruotsin MM-rallissa Ford Puma Rally1 -autolla.
Lorenzo Bertelli
Lorenzo Bertelli. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Bertellistä piti tulla ensimmäinen yksityiskuski uuden Rally1-hybridin ratissa, mutta italialainen ei sittenkään pääse starttiviivalle Ruotsin lumilla, italialaiset moottoriurheilusivustot uutisoivat.

Dirtfish-sivuston mukaan syynä on Bertellin perhevelvollisuudet. Bertellin on pakko olla paikalla Milanon muotiviikolla, jotka starttaavat samaan aikaan Ruotsin rallin kanssa.

Bertelliä velvoittaakin varsin painavat perhesyyt, joiden vuoksi 33-vuotiaan miehen on oltava paikalla Milanossa Ruotsin rallin sijaan. Bertellin äiti on nimittäin Pradan pääsuunnittelija ja varatoimitusjohtaja Miuccia Prada ja isä toimitusjohtajana yhtiössä työskentelevä Patrizio Bertelli. Myös Lorenzo-poika on tätä nykyä Pradan johtokunnassa mukana.

Bertellin piti ajaa Ruotsissa M-Sport Fordin Puma Rally1 -kilpurilla. Vaikka Bertellin suorituskyky on kaukana tehdaskuskeista, on italialaisen poissaolo silti ikävä takaisku, sillä Rally1-autoja on muutenkin lähtöviivalla vähän. M-Sportin kalustolla Ruotsissa ajavat vain tehdaskuskit Craig Breen, Adrien Fourmaux ja Gus Greensmith. Brittitiimi testaa parhaillaan Uumajan lähettyvillä.

Omassa Fuckmatie World Rally Team -tallissa vuokrakalustolla operoiva Bertelli on osallistunut urallaan 62 MM-ralliin, joista 25 on päättynyt keskeytyksiin. Miehen paras tulos on kahdeksas sija Meksikon MM-rallista vuonna 2016. Ruotsin lumilla Bertelli on viihtynyt aiemmin peräti kuusi kertaa.

Ruotsin MM-ralli ajetaan 24.-27. helmikuuta.

Katso alapuolelta, kuinka Kalle Rovanperä testasi Ruotsin MM-rallia varten.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,397820″ ap mute]

Lue myös nämä