Quantcast

Rallicrossin MM-sarjassa säväyttänyt ruotsalaiskuski mukaan uuteen sähkösarjaan

Ruotsalainen Klara Andersson tähdittää Extreme E -sarjaa tulevalla kaudella.
Andersson ja Bennett
Klara Andersson ja Oliver Bennett. Kuva: ExtremeE
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Andersson nappasi viime vuonna Ruotsin rallicross-sarjasta luokkamestaruuden, mutta nousi suuren yleisön tietoon osallistumalla RX2e-sähköluokan kisoihin rallicrossin MM-sarjassa loppukaudesta. Heti debyytissään Belgian Span radalla Andersson oli luokassaan komeasti neljäs.

21-vuotias Andersson edustaa Extreme E -sarjassa kaudella 2022 XITE Energy Racing -tiimiä. Tallikaverina toimii brittiläinen Oliver Bennett, joka on niin ikään tuttu rallicrossin puolelta.

– Olen mielettömän innoissani! Tämä on unelmien täyttymys. Edessä on ihan uusi haaste, ja olen todella kiitollinen mahdollisuudesta. En malta odottaa, että saan vetää kaasu pohjassa aavikolla, Andersson hehkuttaa tiedotteessa.

Viime kaudella Bennett ajoi XITE Energy Racing -tiimissä yhdessä Christine Giampaoli Zoncan kanssa. Kaksikko jäi sarjassa viimeiseksi eli yhdeksänneksi.

– En usko, että näimme viime vuonna parasta, mihin tiimimme voi yltää. Järjestäjät ovat parannelleet autoja täksi vuodeksi, joten toivottavasti minä ja Klara voimme näyttää nyt parasta osaamistamme, Bennett kommentoi.

Uusi Extreme E -kausi starttaa ensi viikonloppuna Saudi-Arabiasta. Sesonki kattaa yhtensä viisi osakilpailua ympäri maailman.

Extreme E on nähtävissä tällä kaudella C Moresta. Jo ennestään C Moren autourheilutarjontaan sisältyvät rallin MM- ja EM-sarja sekä rallicrossin MM-sarja. C Moressa nähdään suorana kauden kaikista viidestä Extreme E -kisasta aika-ajot, semifinaalit ja osakilpailu.

Katso alapuolelta, miten Sebastien Loeb ja Carlos Sainz testasivat Extreme E -autoa ennen viime kauden alkua.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,360692″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat