Quantcast

Italialaiskuski koki yllätyksen Toyotan Rally1-auton ratissa

Toyota GR Yaris Rally1 -auto teki vaikutuksen Lorenzo Bertelliin.
Lorenzo Bertelli
Lorenzo Bertelli. Kuva: Fuckmatie World Rally Team
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Bertelli starttaa Toyotan Rally1-hybridikilpurilla ensi viikolla ajettavaan Ruotsin MM-ralliin. Toyota tarjoaa tällä kaudella vuokralle neljättä autoaan niihin MM-ralleihin, joihin Sebastien Ogier ei osallistu. Bertelli on ensimmäinen yksityiskuljettaja, joka nähdään Toyotan Rally1-auton ratissa.

Bertelli testasi viime viikonloppuna ensimmäisen kerran GR Yarista, jonka puikoissa italialainen koki yllätyksen.

– Odotin tietenkin nopeaa autoa, koska tällä autolla voitettiin mestaruus. En kuitenkaan uskonut sen olevan yhtä helppo kuin Ford, jolla on todella helppoa ajaa, sanoi Bertelli, joka kilpaili viime syksynä Ford Puma Rally1 -autolla Uuden-Seelannin MM-rallissa.

– Se oli positiivinen juttu, että auto on itse asiassa erittäin ketterä, eikä se ollut lainkaan levoton. Sitä oli siis helppoa ajaa, Bertelli summasi.

Bertelli, 34, on vuokrannut GR Yariksen vain Ruotsin talviralliin. Nähtäväksi jää, hyppääkö italialainen ”herrasmieskuljettaja” Toyotan puikkoihin myös tulevaisuudessa.

– Katson, jos minulla on mahdollisuus ajaa toinenkin kilpailu tänä vuonna. Päivätyöni pitää minut kiireisenä, joten rallit ovat minulle ikään kuin lomaa, jota ei ole aina helppoa järjestää, Bertelli kertoi.

Päivätyökseen Bertelli työskentelee johtotehtävissä isoisoisänsä perustamassa Pradan muotitalossa.

Bertelli on osallistunut urallaan 63 MM-ralliin. Hän nappasi parhaan sijoituksensa viime vuoden Uuden-Seelannin osakilpailussa ajettuaan seitsemänneksi.

Ruotsin MM-ralli on ohjelmassa 9.-12. helmikuuta. Kilpailu ajetaan viime vuoden tapaan Uumajan ympäristössä.

Katso alta, mitä Ruotsin MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat