Quantcast

Juho Hänninen testasi Toyotan uutta ralliautoa Portugalissa

Toyotan rallitalli on jatkanut uuden GR Yaris Rally2 -autonsa testityötä tällä viikolla.
Toyota GR Yaris Rally2
Toyota GR Yaris Rally2. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tiimin testikuljettaja Juho Hänninen käskytti japanilaisvalmistajan Rally2-autoa tiistaina Portugalissa. Punkaharjulainen ajoi testipätkää aamuvarhaisesta iltaan saakka.

Suomessa Toyota on jo testannut uutta kilpuriaan rutkasti. Portugalissa tiimi pyrki selvittämään, kuinka auto käyttäytyy karkeammilla sorateillä.

Toyota esitteli muun muassa rallin MM-sarjan WRC2-luokkaan sekä rallin SM-sarjan kuninkuusluokkaan käypäisen Rally2-autonsa viime vuoden marraskuussa Japanin MM-rallin yhteydessä.

Toyotan tallipomo Jari-Matti Latvala on kertonut, että vuosi 2023 on pyhitetty pelkästään testityölle. Asiakkaille autoja aletaan toimittamaan luultavasti vuoden 2024 alussa.

Tämän kauden aikana Toyotan WRC-tallin japanilaiskuljettaja Takamoto Katsutan isä Norihiko Katsuta osallistuu GR Yaris Rally2 -autolla Japanin rallisarjan kisoihin. Myös Latvala suunnittelee kilpailevansa autolla Hokkaido-rallissa syyskuussa.

– On ollut vähän puhetta, että ajaisin yhden kisan, joka voisi olla Hokkaido-ralli syyskuussa. Se on kuitenkin vielä keskustelun tasolla. En ole vielä 100-prosenttisesti hommaan sitoutunut, mutta se on tavoitteena, ja olisihan se fantastista päästä kilpailemaan meidän Rally2-autollamme, Latvala sanoi tammikuussa rallin EM-sarjan sivuilla.

Katso alapuolelta Youtube-käyttäjä MondegoSportin koostama video Toyotan Portugalin testistä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat