IS: Verottaja ulosmitannut Jari-Matti Latvalan omaisuutta miljoonien eurojen edestä

Jari-Matti Latvala. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Verottaja on hakenut rallitähti Jari-Matti Latvalan omaisuutta ulosmittaukseen usean miljoonan euron edestä, uutisoi Ilta-Sanomat.

Lehden mukaan Latvalalta on ulosmitattu kiinteistöjä ja autoja maksusuunnitelman vakuudeksi. Latvala vahvisti asian IS:lle.

– Joo, näin on tapahtunut. Minulta on nyt ulosmitattu paitsi kiinteistöjä myös autoja. Tämä tuli itselleni yllätyksenä, ja on pakko sanoa, että myös hämmästelen tätä ratkaisua, Latvala kertoi haastattelussa.

– Toisaalta kyse on lähinnä verottajan pyytämästä rutiinitoimenpiteestä. Näinhän se toimii usein tällaisissa kiistanalaisissa tapauksissa.

Verottaja on vuodesta 2018 lähtien selvittänyt Latvalan asumiskuvioita ja verotusta. Latvala on ollut kirjoilla Monacossa, mutta verottaja on tutkinut sitä, onko tuurilainen viettänyt riittävästi aikaa ruhtinaskunnassa välttääkseen Suomen ansiotuloverotuksen.

IS:n mukaan verokarhu vaatii Latvalalta korkoineen jopa 5-6 miljoonaa euroa, mutta Latvala kertoo itse lehdelle, ettei hän ”ole tehnyt mitään laitonta”. Tapauksen käsittely on yhä kesken.

Verottaja ei voi myydä Latvalalta ulosmitattua omaisuutta eteenpäin ennen kuin kiistaan on saatu ratkaisu, IS kirjoittaa.

Latvala jäi viime kauden jälkeen ilman tehdastallipaikkaa rallin MM-sarjassa. Hän osallistui helmikuussa Ruotsin ralliin yksityistiiminsä ilmoittamana. Latvalan on tarkoitus ajaa Toyotan WRC-autolla myös elokuun alussa Suomen MM-rallissa, mikäli kilpailu voidaan järjestää suunnitelmien mukaan.

IS:n juttu aiheesta.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja