Rallilinjaus Britanniassa: kartturilla ei asiaa autoon – miten käy MM-rallin?

Craig Breen
Craig Breen vauhdissa Walesin MM-rallissa syksyllä 2019. Kuva; Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Britannian moottoriurheiluliitto julkaisi tällä viikolla suunnitelman, kuinka rallikilpailut voisivat jatkua koronaviruksen aiheuttaman tauon jälkeen.

Dokumentista löytyy radikaali linjaus, joka eväisi kartanlukijoiden osallistumisen kisoihin.

– On epätodennäköistä, että ajoneuvon jakaminen, matkustajat tai kartanlukijat sallitaan samaan aikaan, kun sosiaalista etäisyyttä pitää kunnioittaa, liitto ohjeistaa.

Britannian rallisarja on ollut tauolla koronan vuoksi, ja Skotlannin rallisarjan loppukausi on puolestaan peruttu. Britannian MM-osakilpailu on määrä järjestää loka-marraskuun taitteessa Pohjois-Walesissa.

Walesin MM-rallin kilpailunjohtaja Iain Campbell vakuutti DirtFish-sivustolle, että kisan valmisteluja jatketaan maan kattojärjestön linjauksesta huolimatta.

– Rally GB:hen on aikaa viisi kuukautta. Jos ajattelee kaikkea sitä, mitä on tapahtunut viimeisten kymmenen viikon aikana, niin mitä ihmettä tapahtuu seuraavien viiden kuukauden aikana? Emme tiedä, millaisia suosituksia silloin on. Britannian moottoriurheiluliiton dokumentti perustuu tämän hetken lainsäädäntöön ja ohjeistuksiin, Campbell huomautti.

Walesin MM-rallin järjestäjät toimittivat tämän vuoden kilpailureitin Kansainväliselle autoliitolle FIA:lle ja rallin MM-sarjan promoottorille tällä viikolla. Reittiehdotus esitellään ensi viikolla WRC-talleille.

Katso alta kooste viime MM-kauden ulosajoista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,334488″ ap mute ]

Lue myös nämä