Ott Tänak valitsi Suomen MM-rallin ykköseksi – ”Valinta on itse asiassa helppo”

Ott Tänak
Ott Tänak vauhdissa Suomen MM-rallissa kesällä 2019. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hallitsevalla maailmanmestarilla Ott Tänakilla on yksi selkeä suosikkikilpailu rallin MM-sarjassa.

Keski-Suomen vauhdikkaat ja lennokkaat soratiet ovat Tänakin mieleen. Virolaistähti on myös kahminut menestystä Suomessa, sillä kahtena edellisenä kesänä hän ajoi Jyskälässä voittoon Toyotalla.

Suomen MM-rallissa Tänakia kiehtoo etenkin huima vauhti, joka tuo omat haasteensa kuljettajille.

– Suosikkirallini (Suomi) valinta on itse asiassa helppo juttu. Se on nopea, se on tekninen ja se saa adrenaliinin virtaamaan suonissa, Tänak kuvailee rallin MM-sarjan nettisivuilla.

– Kilpailu ei ole rankka autolle, mutta se on rankka kuljettajille. Siellä pitää olla tarkka ja koko ajan pitää vetää äärirajoilla. Se on nopeavauhtinen ja hankala, mutta nautin siitä paljon, nykyään Hyundain WRC-tallia edustava Tänak lisää.

MM-sarjan suosikkipätkäkseen Tänak nimeää Päijälän erikoiskokeen.

– Se on luonteeltaan hieman samankaltainen kuin Ouninpohja, mutta paikoin se on Ouninpohjaa vaikeampi. Sen tuottama adrenaliini, kova vauhti, iso tie, auton asettaminen oikeaan paikkaan, useat nypyt ja hypyt, jotka kaikki ovat erilaisia – siellä todellakin tarvitaan keskittymistä, Tänak tietää.

Tänä vuonna Suomen MM-ralli on määrä järjestää 6.-9. elokuuta. Suomen hallitus tekee kesäkuun alussa linjauksia koskien elokuun suurtapahtumia.

Katso alta kooste viime kesän Suomen MM-rallin loppuratkaisuista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat