IS: Markku Alénilta tiukkaa tekstiä Jari-Matti Latvalasta

Jari-Matti Latvalan paluu rallin MM-sarjaan Suomen osakilpailussa elokuussa on aiheuttanut rutkasti keskustelua.
Markku Alen
Markku Alen. Kuva: AKK Sports Oy/Juuli Aschan
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Moni rallifani haaveilee Latvalan sensaatiopaluusta jopa palkintopallille asti, mutta mies itse on muistuttanut realiteeteista. Keski-Suomessa Latvala kisaa ensimmäistä kertaa uuden sukupolven Rally1-autoilla. Edellisestä MM-rallistakin on vierähtänyt jo yli kolme ja puoli vuotta.

Latvalan kartturina Suomen MM-rallissa toimii luottomies Juho Hänninen. Kaksikko on kisannut viime vuosina Historic-ralleissa Toyota Celicalla, mutta nyt alla on täysin eri luokan kilpuri.

Takavuosikymmenien rallilegendat ovat kilpaa kommentoineet Latvalan mahdollisuuksia nykyisiä WRC-tähtiä vastaan. Kovimmat kommentit heitti kuusinkertainen Suomen MM-rallin voittaja Markku Alén Ilta-Sanomille.

– Toivottavasti Jari-Matti osaisi ajaa niin, että hän nauttii ajamisesta. Jos tulee reilusti turpaan, niin virheen mahdollisuus kasvaa. Hänninen on vielä rohkeampi siinä autossa. Kova veto, että hän lähti siihen kyytiin. Jos ajo ei maistu Jari-Matille, niin Hänninen voi ajaa, Alén tykittää omaan tyyliinsä IS:n verkkosivuilla.

Alén epäilee, ettei Latvala välttämättä pysty vain nautiskelemaan, vaan saattaa herkästi vertailla vauhtiaan muihin Rally1-kuskeihin.

- Ehkä Jari-Matin luonteella ei malta pelkästään nauttia kisasta, joten saa nähdä, miten äijän käy. Toivottavasti siellä tulisi sellainen hyvä erikoiskoeaika, että toiset katsoisivat ”oho, onks toi noin hereillä vielä?” Auto on makee ja kulkee kovaa. Neljään vuoteen hän ei ole kuitenkaan päässyt vetämään, Alén summaa.

Pienenä tilastofaktana loppuun: Jari-Matti Latvala on voittanut urallaan 18 MM-rallia. Alén ylsi yhteen voittoon enemmän.

Ehkä tuon tilaston tasoittaminen on kuitenkin Latvalalta liikaa vaadittu.

Katso alapuolelta Suomen MM-rallin viime kesän parhaat palat.

Lue myös nämä