Viron MM-rallin testit käynnissä – näin komeasti liikahti Fordin WRC-tallin kilpuri

Viron MM-rallin testit käynnistyivät toden teolla tiistaina, kun M-Sport Ford laittoi kalustonsa koetukselle.
Pierre-Louis Loubet
Pierre-Louis Loubet. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ranskalaiskuski Pierre-Louis Loubet testasi Puma Rally1 -autoa Viitinassa Etelä-Virossa. Rallit.fin tietojen mukaan myös Toyota testaa tällä viikolla Virossa, mutta Hyundai pistää autonsa oikeisiin asetuksiin omalla testialueellaan Keski-Suomessa hieman myöhemmin.

Viron MM-ralli ajetaan 20.-23. heinäkuuta. Loubet´n ja virolaistähti Ott Tänakin talli M-Sport ei omaa testialuetta Suomessa Toyotan ja Hyundain tavoin, joten brittitiimin on testattava ahkerasti ennen nopeita soraralleja. Kisaa edeltävien testien lisäksi Tänak osallistuu ensi lauantaina ajettavaan Etelä-Viron ralliin hakeakseen tuntumaa kilpuriinsa virolaisilla ultranopeilla sorapätkillä.

M-Sport on onnistunut voittamaan tämän kauden seitsemästä ajetusta MM-rallista vain yhden, kun Tänak juhli voittoa Ruotsin lumilla helmikuussa.

Katso alapuolelta, kuinka Loubet testasi autoaan Virossa.

Korsikan saarelta ponnistavan Loubet´n kausi MM-sarjassa on ollut vaikea. Miehen paras tulos toistaiseksi on kuudes sija Ruotsin rallista. Keniassa ja Kroatiassa Loubet oli seitsemäs.

Virossa Loubet on ajanut ykkösluokan autolla kolme kertaa. Kaudella 2020 kisa päättyi Hyundain kalustolla keskeytykseen lauantaina. Seuraavana vuonna mies oli kuitenkin seitsemäs. Viime kaudella Loubet ajoi Virossa Ford Puma Rally1 -autolla, mutta joutui jälleen keskeyttämään sunnuntaina telottuaan kilpuriaan ulosajossa.

Katso alapuolelta viime vuoden Viron MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat