Irlannin MM-rallihankkeelle isoja uutisia

Irlannin MM-rallihanke otti ison harppauksen eteenpäin viime viikolla, kun MM-sarjan promootioyhtiö ja Irlannin moottoriurheiluliiton nokkamies Aiden Harper neuvottelivat Dublinissa.
Kuvituskuva
Kuvituskuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Saarivaltio pyrkii mukaan MM-sarjaan jo ensi kaudeksi ja tarkoituksena on solmia kolmivuotinen sopimus, mikäli tarvittava rahoitus saadaan kuntoon.

Irlannin moottoriurheiluliitto ilmoitti tammikuussa, että sen tavoitteena on järjestää MM-ralli kolmen vuoden aikana kolmessa eri kohteessa. Suunnitelmien mukaan Waterford, Kerry ja Limerick isännöisivät MM-rallia vuorovuosina.

– Emme ole normaalisti tällaista konseptia kannattaneet, koska tapahtumat ovat hankalia järjestää. Siksi kisan muuttaminen joka vuosi eri paikkaan on vaikeaa. Olemme kuitenkin luottavaisia, että tässä hankkeessa tämä olisi oikea tapa toimia, MM-sarjan promootioyhtiön tapahtumajohtaja Simon Larkin sanoo Motorsport.comin sivuilla.

– Fakta on, että Irlannilla on kolme uskomattoman hyvin valmistautunutta sekä resursseiltaan valmista kohdetta MM-rallille. Meille se on itse asiassa hyvin mielenkiintoinen konsepti.

Jälleen kerran kyse on tietenkin rahasta. Irlannin valtiolta kaivataan 15 miljoonan euron tukipakettia, jotta MM-ralli saadaan maahan ensi kertaa sitten vuoden 2009.

– Tapasimme kaikkien tahojen kanssa ja arvioimme mahdollisuuksia. Toivomme, että saamme asialle nopean ratkaisun, että missä järjestyksessä kohteet isännöisivät MM-rallia, Larkin kertoo.

– Uskomme, että päätöksiä tehdään pian. Nyt on kyse valtion rahoituksesta.

Irlannin moottoriurheiluliitto odottaa valtion päätöstä MM-rallista ensi kuun aikana.

– Asiat ovat jo edenneet monien tahojen kautta aina Irlannin urheiluministeriöön ja muihin ratkaiseviin ministeriöihin saakka. Nyt kyse on parlamentin päätöksestä, jota odotamme maaliskuun aikana. Olemme luottavaisia, että oikeaa politiikka on tehty, mutta se, mikä ei ole varmaa, ei ole vielä varmaa, Larkin summaa.

Irlannin lisäksi kauden 2025 kalenteriin ovat tyrkyllä myös Saudi-Arabia sekä Paraguay. Myös Skotlannin ja Kanariansaarten MM-rallihankkeista on uutisoitu viime viikkojen aikana.

Lue myös: Kanariansaarten MM-rallista totta?

Lue myös: Säkkipillit ja kiltit esiin! Rallin MM-sarjan kalenteriin upea yllätys?

Lue myös: Saudi-Arabian MM-ralli vain ajan kysymys – ”Kaikilla on intohimoa saada ralli maahamme”

Lue myös: Rallin MM-sarjaan tulossa uusi kilpailu – järjestäjät ovat asiasta jo varmoja

Lue myös nämä