Toyota vahvisti Kalle Rovanperän seuraavan MM-rallin

Kalle Rovanperä on odotetusti mukana kauden seuraavassa MM-rallissa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperän edustama Toyota Gazoo Racing vahvisti keskiviikkona, että Rovanperä ajaa Toyota GR Yaris Rally1 -autolla maaliskuun lopussa järjestettävässä Kenian Safari-rallissa. Kilpailuun ilmoittautuminen päättyi maanantaina.

Kahtena edellisenä kautena maailmanmestaruuden pokannut Rovanperä ajaa tänä vuonna vain noin puolet kauden kisoista. Hän avasi kautensa vajaat kaksi viikkoa sitten Ruotsissa, missä hän keskeytti kärkipaikalta. Suomalaistähti onnistui lopulta kaapimaan tiimilleen 11 MM-pistettä kisan päätöspäivältä.

Rovanperä on menestynyt viime vuosina hyvin ikonisessa Safari-rallissa. Vuonna 2022 hän ajoi kisan voittoon ja viime vuonna hän taisteli ykköstilasta tallikaveriaan Sebastien Ogieria vastaan. Ranskalaiskonkari oli lopulta ykkönen 6,7 sekunnin erolla Rovanperään.

Safari-ralli järjestetään jälleen Naivasha-järven ympäristössä, mutta kilpailussa on yksi merkittävä muutos viime vuosiin. Aiemmin kisa oli kesäkuussa juhannuksen tienoilla, mutta tänä vuonna ralli ajoittuu sadekaudelle.

Safari-rallin pääluokassa nähdään kaksi suomalaista, sillä Hyundai on jo aiemmin vahvistanut, että Esapekka Lappi ajaa kisassa tallin kolmatta Rally1-autoa.

Kilpailuun ilmoittautuneiden lista julkistetaan maanantaina 4. maaliskuuta. Safari-ralli käynnistyy puolestaan 28. maaliskuuta.

Lue myös nämä