Quantcast

Hyundain WRC-tallin uusi pomo myöntää: ”Minun pitää tajuta, kuinka tehdä selkeämpiä päätöksiä”

Formuloista rallin pariin loikannut Cyril Abiteboul on toiminut nyt kolmen MM-rallin verran Hyundain tiimipäällikkönä.
Cyril Abiteboul
Cyril Abiteboul. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ensimmäinen voitto antaa yhä odottaa, sillä kauden avausrallissa Monte Carlossa sekä viime viikolla Meksikossa ykköstilaa juhli Toyota. Ruotsissa helmikuussa korkeimmalle korokkeelle ajoi puolestaan M-Sport Fordin Ott Tänak.

Renaultin ja Caterhamin F1-tiimeissä aiemmin vaikuttanut ranskalainen myöntää, että harjoiteltavaa riittää yhä uuden moottoriurheilulajin parissa.

– Uskoakseni minulla on nyt parempi ymmärrys lajista, mutta minun pitää yhä tajuta paremmin, kuinka voin tehdä parempia ja selkeämpiä päätöksiä, Abiteboul sanoo rallin MM-sarjan verkkosivuilla.

– Formuloissa istutaan kypärät päässä tarkkaillen koko ajan dataa ja mitä päätöksiä kukin tekee. Se on aika eri maailma verrattuna siihen, että rallissa istutaan huoneessa kaukana kaikesta toiminnasta. Se minun pitää ymmärtää paremmin. Omasta mielestäni Meksikon ralli oli kuitenkin erittäin positiivinen oman toimintani osalta.

Vaikka kauden avausvoittoa ei ole vielä tullut, on Abiteboul varsin tyytyväinen, miten kausi on lähtenyt liikkeelle. Meksikossa Hyundain tiimiä lämmitti varsinkin Thierry Neuvillen nousi viime hetkillä kisan toiseksi ohi Toyotan Elfyn Evansin. Jobinpostia puolestaan tuli lauantaiaamuna, kun Esapekka Lappi paketoi autonsa sähkötolpan ympärille johtoasemasta.

– Teimme kovasti töitä koko viikonlopun ja automme oli luotettavuuden osalta erittäin hyvä. Minusta me ansaitsimme toisen tilan, vaikka eihän säännöissä sanota mitään, että kenen pitäisi ansaita mitä ja kuinka paljon, Abiteboul naureskelee.

– Taistelu oli koko viikonlopun kiivasta ja hyvin tasaista. Onneksi kamppailu kakkostilasta ratkesi lopulta meidän hyväksemme. Se teki hyvää koko tiimille, varsinkin kun menetimme Esapekan johtopaikalta.

Kolmen ensimmäinen MM-rallin jälkeen Hyundai on jäänyt valmistajien MM-sarjassa 27 pistettä Toyotalle. Seuraavaksi WRC-karavaani matkaa Kroatiaan, jossa kilpaillaan 20.-23. huhtikuuta.

Kroatiassa Kalle Rovanperä nappasi viime kaudella ykköstilan huiman Power Stage -vetonsa jälkeen. Hyundai sai kuitenkin kaksi muuta palkintosijaa, kun Ott Tänak oli toinen ja Thierry Neuville kolmas.  

Katso alapuolelta Meksikon MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat