Quantcast

WRC-tallin ranskalaissuojatti ajaa jälleen kansallisessa kisassa, kiinnostaako jopa maan mestaruus?

Ranskalainen Adrien Fourmaux kilpaili viima kaudella M-Sport Fordin rallitallissa Rally1-kilpurin ratissa.
Adrien Fourmaux
Adrien Fourmaux. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Täksi vuodeksi mies joutui hakemaan vauhtia jälleen WRC2-luokasta. Kauden ensimmäisessä MM-rallissa Monte Carlossa Fourmaux jäi luokassaan viidenneksi Ford Fiesta Rally2 -autolla. Meksikossa reilu viikko sitten ranskalainen taisteli palkintosijasta, mutta päätöspäivän tekniikkamurhe tiputti hänet seitsemänneksi.

Alkukaudesta Fourmaux on hakenut vauhtia myös pienemmistä kansallisista ralleista. Fourmaux juhli voittoa sekä Jänner-rallissa Itävallassa että Britannian rallisarjan avauskisassa Malcolm Wilson -rallissa pari viikkoa sitten.

M-Sportin nokkamies Malcolm Wilson paljastaakin Dirtfish-sivustolla, että Fourmaux ja Fiesta Rally2 nähdään myös Britannian rallisarjan toisessa osakilpailussa Jim Clark -rallissa toukokuun lopussa. Kyseinen kisa kaasutellaan asvaltilla.

– Meillä on suunnitelmissa ajaa testiä Irlannissa piakkoin ja haluamme myös testata kisassa, miten kilpailukykyinen Fiesta on. Adrienille on myös tärkeää antaa paljon aikaa auton ratissa, jotta hän voi entisestään kehittää autoamme, Wilson sanoo.

– Vielä on keskustelun alla, (montako Britannian rallisarjan kisaa Fourmaux ajaa), mutta selvää on, että haluamme tehdä autostamme mahdollisimman hyvän.

Voitettuaan Britannian rallisarjan kauden avauskisan Fourmaux luonnollisesti johtaa myös sarjaa. Eroa Britannian nelinkertaiseen rallimestariin Keith Croniniin on 12 pistettä.

Jim Clark -ralli kaasutellaan Englannin ja Skotlannin rajalla Edinburghin eteläpuolella. Ennen 26.-27. toukokuuta käytävää rallia Fourmaux ajaa Kroatian MM-rallissa huhtikuussa.

Katso alapuolelta WRC2-luokan parhaat palat Meksikon MM-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat