Quantcast

Hyundain WRC-tallin pomo pettyi rajusti – ”Meidän on kerättävä itsemme nopeasti”

Dani Sordo
Dani Sordo. Kuva: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain rallitallin Portugalin MM-ralli oli mollivoittoinen, kun kaksi tähtikuskia Ott Tänak ja Thierry Neuville keskeyttivät kilpailun. 

Tänak ja Neuville kahmivat kisan päättäneeltä Power Stage -erikoiskokeelta muutamia lisäpisteitä, mutta pääpotin tallille toi espanjalaiskonkari Dani Sordo. Uuden kartturinsa Borja Rozadan kanssa ensimmäisen MM-rallinsa ajanut Sordo oli kisan toinen.

– Saimme Danin ja Borjan ansioista toisen sijan, mutta viikonlopun alku lupasi meille paljon enemmän. Meillä oli hyvä mahdollisuus kovaan tulokseen, mutta monesta eri syystä johtuen emme sitä pystyneet toteuttamaan, tallipomo Andrea Adamo tuskasteli.

– Meidän pitää vain pysyä motivoituneina ja kerättävä itsemme nopeasti ennen seuraavaa rallia. Tiimini olisi ansainnut tästä kisasta enemmän, sillä he ovat tehneet kovasti töitä tiukkojen rajoitusten takia hankalissa olosuhteissa. Me olemme todistaneet, että meillä on auto, josta löytyy suorituskykyä. Nyt pitää saada tuloksia aikaiseksi, Adamo jatkoi.

Sordolla oli pieni oljenkorsi taistella vielä voitosta sunnuntaina, mutta lopulta Toyotan Elfyn Evans karkasi selvään voittoon.

– Viikonloppu sujui ihan hyvin. Meillä oli ongelmia renkaiden kanssa, mutta niin taisi olla kaikilla muillakin. Yhdessä spinnauksessa meni myös jotain kymmenen sekuntia. Elfyn oli kuitenkin eilen iltapäivällä pikkaisen nopeampi ja nopeampi koko ajan onnistuen tekemään eroa minuun, Sordo jutteli.

– Toinen sija on ihan hyvä, mutta toki olisimme halunneet vähän enemmän.

Sordo ajaa tällä kaudella vain osan MM-ralleista, kun kolmatta Hyundain WRC-autoa jakaa myös irlantilainen Craig Breen. Ajokokemuksen puute saattaa siis hieman näkyä.

– Jos ei luota ihan 100-prosenttisesti autoon, mutta ajaa silti täysillä, alkaa myös virheitä tulla. Vaikka välillä pätkien maalissa voi vähän turhauttaa, on oikea tapa siinä vaiheessa vähentää riskejä, jos fiilis ei ole ihan tapissa, Sordo sanoi.

Rallin MM-sarja jatkuu jo ensi viikolla Sardiniassa. Sordo on ottanut Sardinian saarelta voitot kaksi edellistä kertaa.

– Tämä kerta ei varmasti tule olemaan helppo, sillä meillä on uusia osia ja ralli on eri paikassa. Toki haluamme silti puolustaa voittoa viime vuodelta. Meillä on myös hyvä lähtöpaikka jälleen. Katsotaan, mihin me siellä pystymme, Sordo summasi.

Katso alapuolelta Portugalin MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,374611″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat