Hyundain WRC-talli panostaa rallitykkinsä luotettavuuteen – ”Ikävä kyllä autossamme on heikkoja kohtia”

Hyundain WRC-talli on käyttänyt lokakuun luokitteluikkunan autonsa luotettavuuteen.
Cyril Abiteboul
Cyril Abiteboul. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kyseiset parannukset näkyvät autossa kuitenkin vasta kaudella 2024. Hyundain i20 N Rally1 -auto on kehittynyt huomattavasti sitten debyyttinsä kaudella 2022, mutta Toyota on edelleen edellä varsinkin luotettavuuden suhteen.

Rallikautta 2023 on jäljellä enää yhden kisan verran, kun sesonki päätetään parin viikon päästä Japanissa. Toistaiseksi Hyundailla on vyöllään 14 palkintosijaa, mikä on sama määrä kuin viime vuonna. Sen sijaan voittoja se on onnistunut saalistamaan yhden vähemmän.

Tänä vuonna Hyundai panosti entisestään tekniseen osaamiseen, kun kokenut Francois-Xavier Demaison palkattiin tiimin tekniseksi johtajaksi.

– Olemme tehneet sen, mitä pitääkin. Meillä on yhä yksi luokittelujokeri käyttämättä myöhempää ajankohtaa varten, joten meillä on hyvä idea kauden 2024 suhteen, tallipomo Cyril Abiteboul sanoo Motorsport.comin sivuilla.

– Olemme puskeneet töitä todella kovaa, koska haluamme antaa FX:lle mahdollisimman hyvin aikaa, jotta hän voi tehdä tuomionsa, mitkä asiat ovat prioriteettilistalla ykkösenä. Sitten hän voi suunnitella osat ja testata niitä. Nämä kaikki ovat kuitenkin ensi vuodeksi.

Suorituskyvyn suhteen Toyota on kenties aavistuksen Hyundaita edellä, mutta isoin etu japanilaisvalmistajalla on auton luotettavuuden osalta. Esimerkiksi Kenian MM-rallin mystiset viat kardaaniakselissa aiheuttivat Hyundain leirissä tuskaa.

– Kuten olen sanonut aiemminkin, meillä on ikävä kyllä autossamme heikkoja kohtia. Se nähtiin esimerkiksi Keniassa ja muutamassa muussakin kisassa. Siksi luotettavuuden kehittäminen on tärkeintä, Abiteboul korostaa.

– Ne viat haluamme korjata, jotta ongelmia ei tule ensi vuonna. Meillä on kaksi todella vahvaa kuskia, jotka voivat taistella joka kisassa voitoista ja toivottavasti myös maailmanmestaruudesta, tallipäällikkö jatkaa viitaten ensi kauden voimakaksikkoonsa Ott Tänakiin ja Thierry Neuvilleen.  

Neuville on voittanut tällä kaudella kaksi kisaa Hyundaille. Ykköstilat tulivat Sardiniasta kesäkuussa sekä viime viikonloppuna Keski-Euroopan rallista.

Lue myös nämä