MM-rallikuskit vaativat muutosta vaaralliseen epäkohtaan – ”Se on turvallisuuskysymys”

Rallin MM-sarjassa on ikävä ja vaarallinen epäkohta, pelkäävät WRC2-luokan kuljettajat.
Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Merita Mäkinen/Meritapix
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

WRC2-luokan kuljettajilla ei ole etuautoryhmiä käytössään pääluokan tapaan ja tämä on herättänyt huolta luokan kuljettajissa etenkin asvalttikisojen osalta.

Sarjan tuore mestari Andreas Mikkelsen piti aiheeseen liittyen painavan puheenvuoron jo Keski-Euroopan MM-rallin jälkeen.

– Kun me ajamme tällaisilla nopeuksilla, niin etuautoryhmän puuttuminen on itseasiassa todella vaarallista, Mikkelsen sanoi lehdistötilaisuudessa.

Myös Suomen Emil Lindholmilta kysyttiin asiasta. Hän oli Mikkelsenin kanssa samoilla linjoilla.

– Henkilökohtaisesti kyllä, se on turvallisuuskysymys, Lindholm vastasi etuautokysymykseen Dirtfishin mukaan.

Etuoautoryhmän käyttäminen lisäisi kustannuksia WRC2-luokan kuljettajille, joka on varmasti yksi syy niiden puuttumiseen. Lindholm ei kuitenkaan usko tällä olevan niin suurta vaikutusta.

– Ja tarkoitan siis sitä, että ne autot ovat täällä joka tapauksessa, joten se vaatisi vain kaksi kaveria ja se voitaisiin toteuttaa varmasti melko pienillä kustannuksilla, Lindholm jatkoi.

Etuautoryhmien puuttuminen tuli esille etenkin Keski-Euroopan MM-rallissa, kun olosuhteet muuttuivat dramaattisesti etenkin perjantaiaamuna.

– Etenkin perjantaina olosuhteet muuttuivat paljon itse kilpailuun, joten uskon, että aika moni kuljettaja yllättyi muuttuneista olosuhteista, Lindholm mietti.

Erik Cais oli kuitenkin eri linjoilla.

– Varmasti meillä on paljon onboard-videoita käytössämme, joita voi katsoa vaikka WRC Livestä, mitä tulevan pitää ja mitä on odotettavissa, Cais sanoi.

Rallin MM-sarja jatkuu vielä yhden osakilpailun verran marraskuussa. Japanissa ajetaan 16.-19. marraskuuta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat