Quantcast

Hyundain tallipomo ei kumartele Latvalan johtaman Toyotan suuntaan – ”Mikään muu kuin voitto ei kelpaa!”

Andrea Adamo
Andrea Adamo. Kuva: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain rallitallin kausi 2021 alkoi mollivoittoisesti tammikuun Monte Carlon osakilpailussa. Toyota repäisi valmistajien MM-sarjassa avausrallin jälkeen 22 pisteen etumatkan. 

Korealaisvalmistaja yrittää ensi viikonloppuna Rovaniemen MM-rallissa kuroa Jari-Matti Latvalan johtaman Toyotan pistejohtoa, mutta tehtävä on kaikkea muuta kuin helppo. Arktinen seikkailu napapiirillä on ennakolta selvästi vahvempi kisa Toyotan kalustolle.

– Ei ole mikään salaisuus, että meidän kausi ei startannut suunnitelmien mukaan Montesta. Arctic Rally antaa meille mahdollisuuden oikaista tilanne. Meidän kaikki kuskit ovat päässeet podiumille edellisissä lumiralleissa, joten tiedämme, että heiltä löytyy vauhtia näissä olosuhteissa, tiimipomo Andrea Adamo valaa uskoa.

– Uusi ralli on aina mielenkiintoinen haaste, mutta nyt ei ole aika tunnelmoida ja levätä laakereilla. Meidän on oltava aivan huippuiskussa kaikki kolme kisapäivää. Mikään muu kuin voitto ei kelpaa, Adamo jatkaa. 

Hyundain tehdastiimissä Rovaniemellä ajavat avausrallissa ilman pisteitä jäänyt Ott Tänak sekä kolmostilalla uuden sesongin aloittanut Thierry Neuville. Irlantilainen Craig Breen täydentää kuskikolmikon ajamalla kauden avausrallinsa.

– Olen todella innoissani, että saan aloittaa uuden kauden täysin uudella WRC-kisalla. Siitä tulee upea seikkailu meille kaikille. Varmasti ainakin lumipenkat ovat isoja ja on kylmä, Breen povaa.

– On tärkeää, että kausi alkaa heti hyvin. Ottaa varmasti vähän aikaa päästä taas rytmiin, mutta en malta odottaa, että pääsen taas tositoimiin, edellisessä MM-rallissaan Virossa syyskuussa toiseksi ajanut Breen jatkaa. 

Pahimpia paukkupakkasia ei kuitenkaan Breenin ennusteiden vastaisesti ole luvassa. Perjantaina lämpötila huitelee tämän hetken ennusteiden mukaan nollan tietämissä. Viikonlopuksi on puolestaan ennustettu muutamia pakkasasteita.

Hyundain vahvin kortti Rovaniemellä lienee Tänak. Nopeissa ralleissa viihtyvä virolainen lähtee myös reitille WRC-kuskeista viimeisten joukossa, joten ainakaan ”aurahommiin” mies ei joudu. Myös Breenin lähtöpaikan pitäisi olla suosiollinen, kun taas Neuville starttaa reitille kolmantena heti Toyotan Sebastien Ogierin ja Elfyn Evansin perään.

– Kilpailin Lapissa jotain kymmenen vuotta sitten viimeksi. Minulla on siis vähän kokemusta muutamista pätkistä. Nyt on ainakin talviralli, jossa on lunta koko ajan, joten siinä mielessä kisalla on oikeutettu paikkansa WRC-kalenterissa. Tavoite on saada kaudelle uusi hyvä startti Monten pettymysten jälkeen, Tänak sanoo.

– Kisaa edeltävien testien lisäksi olen ajanut vain yhden kerran aiemmin testejä Rovaniemellä monta vuotta sitten. Olosuhteet ovat nyt loistavat, pätkillä on paljon lunta ja penkat ovat korkeita. Se tekee myös teistä aika kapeita. Haastava ralli on luvassa, mutta varmasti kaikki odottavat sitä innolla, Neuville puolestaan säestää. 

Rovaniemen MM-ralli käynnistyy perjantaina kahteen kertaan ajettavalla Sarriojärven erikoiskokeella.

Katso alta, mitä Rovaniemen MM-rallissa on luvassa.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,366685″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat