Hyundai testasi isot kilometrit uutta ralliautoaan – ”Kaikki pelissä, jotta autosta tulee voittaja”

Hyundai i20N Rally2
Hyundai i20N Rally2. Kuva: Hyundai Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain rallitiimi testasi viime viikolla uutta Rally2-luokituksen kilpuriaan Ruotsissa. Testivastuussa olivat irlantilainen Craig Breen sekä Ruotsin lipun alla kilpaileva huippulupaus Oliver Solberg. 

Molemmat kuskit ajavat tällä viikolla Rovaniemen MM-rallissa Hyundain WRC-autolla, mutta viime viikolla parivaljakko testasi ensi kesänä luokituksen saavaa Hyundai i20 N Rally2 -autoa yhteensä muhkeat 600 kilometriä talvisissa olosuhteissa.

Luokituksen jälkeen Hyundai aloittaa auton toimitukset asiakastiimeille. Rally2-autolla voi ajaa muun muassa rallin MM-sarjan WRC2- ja WRC3-luokissa, EM-sarjan pääluokassa sekä kansallisissa rallisarjoissa.

Hyundain rallitallin ympärillä on riittänyt huhuja viime viikkoina, sillä Korean päästä ei ole vielä varmistettu WRC-ohjelman jatkumista. Rally2-auton testiohjelman jatkuminen on yksi tärkeä askel eteenpäin.

– Auton kehitystyö jatkuu suunnitelman mukaan. Viimeisimmät lumitestit olivat tärkeä askel siinä työssä, kun valmistamme autoa, joka on kilpailukykyinen kaikilla alustoilla. Seuraavien kuukausien aikana on luvassa lisää testejä eri kuskien toimesta, jotta saamme laajan palautteen autosta, Hyundain Customer Racing -osaston päällikkö Andrew Johns sanoo.

Rovaniemellä WRC-tasolla debytoiva Solberg mieltyi uuden Rally2-auton ominaisuuksiin.

– Se tuntui todella hyvältä ajaa. Hyundai on ottanut isoja askelia pidon ja ohjattavuuden kanssa. Ne ovat jo nyt todella hyvällä tasolla. On erittäin mielenkiintoista olla auton kehitystyössä mukana, nuori kuskilupaus kommentoi.

– Hyundai todella on laittanut kaiken peliin, jotta tästä autosta tulee voittaja. Olemme nähneet viime vuosina, että kilpailu R5-luokassa (nykyinen Rally2) on todella tiukkaa. Olen päässyt viime vuosina ajamaan muutamilla eri autoilla tässä luokasssa ja uskon, että kokemukseni auttaa tiimiä.

Hyundai i20 N Rally2
Hyundai i20 N Rally2. Kuva: Hyundai Motorsport

Ensi viikon WRC-debyytistä vuoden 2003 rallin maailmanmestarin Petter Solbergin poika ei ota turhia paineita.

– Jotkut ovat kyselleet minulta, että onko minulla paljon paineita tämän viikon kisasta. Rehellisesti sanottuna ei ole. En vain malta odottaa, että kisa alkaa. Hyundain WRC-auto tuntui uskomattomalta testeissä, nuorempi Solberg hehkuttaa.

– Olosuhteista on luvassa tasaiset, mikä helpottaa ensimmäistä kisaa uudella autolla. Toki se on iso askel, mutta olen odottanut tätä koko elämäni. Olen siis täysin valmis.

Jari Huttunen ajoi marraskuussa ensimmäiset testikilometrit Hyundain Rally2-autolla Italiassa. Huttunen kilpailee tänä vuonna rallin MM-sarjan WRC2-luokassa Hyundain kalustolla. Kiuruveden rallitoivo saa uuden Hyundain käyttöönsä, kunhan se on luokiteltu.

Huttunen on jatkossakin tiiviisti mukana i20 N Rally2 -auton kehitys- ja testityössä. Ensi viikolla hän ajaa MM-kauden avausrallinsa Rovaniemellä Hyundai i20 R5 -menopelillä.

Hyundai i20N Rally2
Hyundai i20N Rally2. Kuva: Hyundai Motorsport

Katso alta Rovaniemen MM-rallin ennakko.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,367166″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat