Jari-Matti Latvala odottaa tiimiltään kovaa tulosta Rovaniemeltä – ”Luotan, että hallitsemme kotikisan paineet”

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä vuoden 2020 Tunturirallin lähtöseremonioissa Rovaniemen keskustassa. Kuva: Visit Rovaniemi
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan rallitalli on selkeä ennakkosuosikki ensi viikonloppuna ajettavassa Rovaniemen MM-osakilpailussa. 

Yaris WRC:tä on testattu tuhansia kilometrejä lumella. Kisa on myös ennakolta odotettuna erittäin nopea. Juuri tällaiset kilpailut ovat aiemmin sopineet täydellisesti Toyotalle. Tallipomo Jari-Matti Latvala myöntää, että paineita on ilmassa hieman normaalia enemmän.

– Meihin kohdistuu vähän enemmän paineita kuin normaalisti, onhan tämä meidän kotikisa ja automme on kehitetty suomalaisilla teillä. Olen kuitenkin luottavainen, että hallitsemme kotikisan paineet, Latvala sanoo.

– Meidän aloituksemme kaudelle oli kuitenkin Monte Carlossa erityinen. Olin todella onnellinen, kun näin, miten hyvin ihmiset tekevät töitä yhdessä. Olen varma, että luvassa on hieno kisa jälleen. Se näyttää taatusti upealta televisiossa, kun aurinko paistaa ja tuoretta valkeaa lunta on paljon.

Toyota-kuskien uhkana Rovaniemellä onkin käytännössä se, miten hyvin keliolosuhteet sallivat huippusuorituksen tekemisen avauspäivä perjantain kahteen kertaan ajettavalla Sarriojärven pätkällä. Reilut 60 EK-kilometriä sanelevat lähtöjärjestyksen lauantain pitkään ajopäivään.

Lunta on napapiirillä jo nyt reilusti ja lisää on luvattu tämän viikon aikana. Jos tiet ovat lumisia, joutuvat ensimmäisinä ajavat Sebastien Ogier ja Elfyn Evans auramiehen rooliin. Tämä aukaisee tilaisuuden takana tuleville. Jonkin verran Toyota-kaksikko taatusti kärsii lähtöpaikoistaan.

– Pitää vain jaksaa odottaa ja katsoa sitten, mitkä ne lopulliset olosuhteet ovat. Yleensä tienauraajan roolilla on varsin iso merkitys lumirallien lopputulokseen, MM-sarjaa johtava Toyota-kuski Ogier vihjaa.

– Nautin kuitenkin todella paljon autosta, kun testasin Rovaniemellä reilu viikko sitten. Olin tyytyväinen säätöihin ja uskon, että olemme valmiita.

Toyota-kolmikosta ennakolta parhaan lähtöpaikan saa neljäntenä reitille lähtevä Kalle Rovanperä.

– Viime vuoden perusteella osaan odottaa kovaa vastusta tallikavereilta tällaisissa olosuhteissa. Olen varma, että Elfyn on todella motivoitunut ja Kalle varmasti vieläkin enemmän, koska olemme hänen kotimaassaan, ranskalainen multimestari aprikoi.

– Pitää kuitenkin muistaa, että on siellä myös muita tiimejä. Uskon, että voitto on kovan työn takana, mutta olen valmis haasteeseen.

Kolmikosta Evans voitti edellisen ”lumirallin” Ruotsissa reilu vuosi takaperin. Tuolloin keli oli kuitenkin kaukana talvisesta. Lisää haastetta tuo myös uudet Pirellin WRC-pyörät.

– Tietenkin haluamme samaa, mitä vuosi sitten, mutta olosuhteet ovat melko erilaiset. Myös uusiin renkaisiin pitää sopeutua. Tilanne oli sama Monte Carlossa, mutta nyt valinta on ainakin helpompi, kun käytössä on vain yksi rengas. Fiilis on kuitenkin hyvä testien jälkeen ja odotan kisaa todella innokkaasti, Evans summaa.

Katso alta, mitä Rovaniemen MM-rallissa on luvassa.

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat