Jami Kalliomäki. Kuva: Jari Hotti.

Kalliomäki toisti Sebastien Loebin virheen -”Mitä nyt tapahtuu?”

Tykkää uutisesta

Rallicrossin MM-sarjan yhteydessä ajettavan RX2 International -luokan kauden kolmas osakilpailu ajettiin viime viikonloppuna Hellin radalla Norjassa. Suomalaista SET Promotion -tiimiä edustava Jami Kalliomäki ei löytänyt koko viikonlopun aikana haluaamansa ajorytmiä ja tavoitteena ollut finaalipaikka jäi saavuttamatta.

Tällä kaudella kahdessa aiemmassa osakilpailussa kertaalleen finaaliin selvinneen Jami Kalliomäen osalta ensimmäiset alkuerät toivat viikonloppuun heikon startin.

– Ensimmäisessä alkuerässä jäi lisälenkki, jokeri, kokonaan tekemättä, sijalle 17. puolen minuutin aikasakon myötä päätynyt Kalliomäki taustoitti.

Rallicrossissa ohjeistus lisälenkin kiertoon tulee kuljettajan ”spotterilta” eli radiomieheltä. Kalliomäen tilanteessa radioliikenteessä auton ja ratavarikon välillä tuli kuitenkin jonkinlainen kommunikointivirhe.

– Siinä kohtaa kun näin ruutulipun, niin tajusin tilanteen. Ihmettelin, että mitä nyt tapahtuu. ”Spotteri” sanoi minulle radiossa, että ”jokeri, jos vapaa” ja minun edestä meni auto jokerille, niin en tietenkään itse sitten mennyt, Kalliomäki kertasi viimeisen kierroksen tapahtumia.

Samanlainen tilanne muuten tapahtui sunnuntaina MM-sarjan Supercar-luokassa kilpailevalle rallin yhdeksänkertaiselle maailmanmestarille Sebastien Loebille, joka kiertämättä jääneen lisälenkin seurauksena sai Kalliomäen tavoin puolen minuutin aikasakon. Loeb kertoi haastattelussa myöhemmin, että ei saanut ”spotterilta” ohjeistusta lisälenkin kiertoon ja että kuljettaja itse ei ajon aikana ehdi kierroksia laskemaan.

”En saanut oikeanlaista rytmiä ajamiseen”

Heti lauantain toisesta alkuerästä Kalliomäki sai balsamia haavoihin, kun kolmen auton lähdössä turkulainen pääsi ajamaan puhtaan ajon, sai tehtyä hyvän ajan ja sijoitus kokonaistuloksissa oli kolmas. Kokonaistilanteessa ennen kahta viimeistä alkuerää Kalliomäki oli sijalla kymmenen.

Sunnuntaina ajetuissa kolmansissa ja neljänsissä alkuerissä Kalliomäki lähti tavoittelemaan nousua korkeammalle tulosluettelossa, koska mitä parempi sijoitus alkuerien jälkeen on, niin sitä parempi on lähtöpaikka semifinaalilähtöön. Aamun lämmittelyajossa vauhti riitti kuudenteen sijaan, mutta alkuerissä Kalliomäki ei onnistunut parantamaan sijoitustaan. Kolmas alkuerä toi 10. sijan ja neljännessä alkuerässä sijoitus oli 12.

– Kolmannessa alkuerässä juutuin ruuhkaan ja koko ajan jouduin ajamaan jonkun perässä. Siitä lähdöstä tuli tosi huono aika. Sama homma neljännessä alkuerässä. Menin lisälenkille toiselta kierrokselta ja juutuin hitaamman taakse. Se oli oikeastaan siinä ja ei paljon mitään enää voinut, Kalliomäki harmitteli.

Semifinaaleissa Kalliomäki starttasi viimeisestä lähtörivistä. Kun kolme parasta kuljettajaa molemmasta semifinaalilähdöstä eteni finaaliin, niin Kalliomäen neljäs sija tässä kohtaa tiesi finaalikuusikon ulkopuolelle jäämistä.

Kalliomäen ehdoton tavoite Hellin kilpailuun oli saavuttaa finaalipaikka ja nousta siellä mahdollisimman korkealle. Tavoite ei tällä kertaa siis täyttänyt.

– En saanut koko viikonlopun aikana oikeanlaista rytmiä ajamiseen, kun koko ajan tapahtui jotain. Ei oikein saanut ajaa rauhassa missään vaiheessa. En ole tyytyväinen viikonloppuuni, Kalliomäki päätti.

RX2 International nähdään seuraavaksi tositoimissa rallicrossin MM-sarjan yhteydessä kesä-heinäkuun vaihteessa Höljesissä, Ruotsissa. Sitä ennen Kalliomäki kilpailee crosskartin Pohjois-Euroopan mestaruussarjan (NEZ) kauden toisessa osakilpailussa tulevana viikonloppuna Haningessa, Ruotsissa. Kalliomäki kilpailee Xtreme-luokassa ja kausi käynnistyi voitolla Norjassa ajetussa kauden avauksessa reilu viikko sitten.

Keskustele uutisesta:

Lue myös:

Peugeot vetäytyy MM-rallicrossista, Loeb jää ilman ohjelmaa – tuleeko mestari MM-ralleihin? Peugeot vetäytyy rallicrossin MM-sarjasta kuluvan kauden jälkeen. Ranskalaisvalmistaja tiedotti asiasta torsta...
Grönholm ajoi neljänneksi Saksan osakilpailussa Niclas Grönholm ajoi vaiherikkaiden tapahtumien jälkeen neljänneksi rallicrossin MM-sarjan Saksan osakilpailus...
Legendaarinen F1-rata isännöi ensi kaudella rallicrossin MM-osakilpailua Formulasirkuksesta tuttu perinteikäs Spa-Francorchampsin rata isännöi ensi kaudella myös rallicrossin MM-osaki...
Sairaus ei musertanut Petter Solbergia – jatkaa rallicrossin MM-sarjassa Rallin ja rallicrossin maailmanmestari Petter Solberg jatkaa myös ensi kaudella rallicrossin MM-sarjassa. Solb...
Niclas Grönholm kaksijakoisin tuntein Saksan kisaan – ”Rata jota sekä rakastan että pelk... Rallicrossin MM-kauden toiseksi viimeinen osakilpailu ajetaan ensi viikonloppuna Esteringin radalla Saksassa. ...
Tarttuuko myös Sebastien Loeb Citroenin syöttiin? ”Voisi olla kirsikka kakkumme päällä”... Citroenin rallitiimissä saatetaan nähdä jopa kaksi maailmanmestaria ensi kaudella. Citroen vahvisti viime v...
Niclas Grönholm luottavaisin mielin USA:n kisaan – ”Palan halusta päästä taas kisaamaan&... Rallicrossin MM-sarjassa kauden 2018 viimeinen neljännes käynnistyy tällä viikolla ajettavan USA:n osakilpailu...
Marcus Grönholmin tiimin tulevaisuus selviämässä – ”Pieni askel parempaan” Marcus Grönholmin johtama GRX Taneco -talli on ollut tällä kaudella paras yksityistiimi rallicrossin MM-sarjas...
Tykkäykset