Quantcast

Sebastien Loebilla edessä iso haaste – ”Tästä voi tulla hankalaa”

Sebastien Loeb palaa 20 vuoden tauon jälkeen Safari-ralliin, kun rallin MM-kauden kuudes osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Keniassa.
Sebastien Loeb
Sebastien Loeb. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Urallaan yhdeksän maailmanmestaruutta saavuttanut Loeb, 48, osallistui ensimmäisen kerran Safari-ralliin vuonna 2002. Tuolloin Citroenilla ajaneelle Loebille jäi käteen viides sija kilpailusta, jonka voiton otti Ford-kuljettaja Colin McRae.

Safari putosi MM-sarjasta vuoden 2002 jälkeen ja palasi kalenteriin vasta viime vuonna. Kilpailussa ei enää ajeta 100-kilometrisiä maratonpätkiä, mutta Safari-rallin luonne poikkeaa yhä merkittävistä muista MM-osakilpailuista.

– Olen katsellut videoita. Pätkät vaikuttavat rajuilta, sillä teillä on isoja irtokiviä. Rengasrikoista voi muodostua ongelma, Loeb povaa.

Loebilla on hienot muistot kahden vuosikymmenen takaisesta visiitistään Keniaan.

– Kenia on uskomaton paikka. Silloin kohtasin enemmän villieläimiä nuotituksessa kuin missään muualla. Tiedän, että ralli on nyt erilainen kuin edellisellä kerrallani – se muistuttaa enemmän MM-rallia ja näin se on hieman helpompi, Loeb kuvailee.

Loeb ajaa tänä vuonna yksittäisiä kilpailuja M-Sport-tallin Ford Puma Rally1 -autolla. Ranskalaiskonkari ajoi huikeaan voittoon kauden avanneessa Monte Carlon rallissa, mutta Portugalissa matka päättyi keskeytykseen.

– Ero muihin ajamiini ralleihin on se, ettei minulla ole kokemusta Kenian erikoiskokeista. En ole ajanut niillä aiemmin, joten tästä voi tulla hankalaa, Loeb puntaroi.

M-Sportin tallipäällikkö Richard Millener odottaa innolla sitä, että lajin todellinen ikoni hyökkää tiimin ralliautolla klassikkokilpailun pikataipaleille.

– Sebastien Loeb ja Safari-ralli ovat yhdistelmä, jota tuskin kukaan osasi odottaa toteutuvan – varsinkaan Fordilla. Kaikki ovat innoissaan tästä, Millener hehkuttaa.

Safari-rallin testierikoiskoe ajetaan keskiviikkona ja kilpailun avaava yleisöerikoiskoe torstaina. Kilpailu päättyy sunnuntaina.

Katso alta Safari-rallin ennakko:

Lue myös nämä

  • Uusimmat