Quantcast

Hyundai lukitsi kuljettajansa Belgian MM-ralliin

Hyundai Motorsport lähtee odotetulla kuljettajakolmikolla kuukauden kuluttua ajettavaan Belgian MM-ralliin.
Thierry Neuville
Hyundain Thierry Neuville voitti kotikilpailunsa Belgiassa vuonna 2021. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundai vahvisti tiistaina, että nuori Oliver Solberg ajaa tiimin kolmannella autolla Belgian Ypres-rallissa. Hyundai-tähdet Thierry Neuville ja Ott Tänak ovat mukana tämän kauden jokaisessa osakilpailussa.

Solberg ja kokenut Dani Sordo ovat vuorotelleet tänä vuonna tiimin kolmosautossa. Solbergille on tosin kertynyt kisoja huomattavasti enemmän, sillä Sordo on ollut ratin takana vain Portugalin ja Sardinian osakilpailuissa, joissa molemmissa espanjalaiskuski sijoittui kolmanneksi.

Vasta 20-vuotiaan Solbergin tulokset eivät ole olleet yhtä vakuuttavia. Ruotsin rallista hän nappasi kuudennen tilan, mutta viidestä kisasta hän onnistunut keräämään vain yhdeksän MM-pistettä, jotka oikeuttavat sarjassa 14. sijaan.

Viime viikonloppuna ajetussa Viron MM-rallissa Ruotsia edustava kuljettaja oli vasta 13:s ja jäi pisteittä.

– Minulla oli vaikeuksia löytää luottoa auton näissä olosuhteissa. Mekaanikot paiskivat kovasti töitä auton parissa, ja viikonloppu oli haastava heillekin. Näytimme joitain positiivisia merkkejä lauantai-iltapäivän pätkillä, mutta töitä on vielä paljon tehtävänä päästäksemme kunnon tasolle, Solberg niputti nopean sorakisan päätteeksi.

Rallipiireissä on spekuloitu sillä, onko Hyundai nostanut nuoren kuljettajan liian nopeasti korkeimpaan luokkaan. Solberg on tuonut tallilleen tällä kaudella vähiten pisteitä valmistajien MM-sarjaan, kun otetaan huomioon sarjan kaikki kuljettajat. Hyundailla kuitenkin vaikuttaa yhä löytyvän luottoa Solbergiin.

Belgian asvalttikilpailu ajetaan 18.-21. elokuuta. Kaksi viikkoa ennen Belgiaa kilpaillaan Suomessa, missä Hyundailla on sama kolmikko Neuville, Tänak ja Solberg.

Katso alta Viron MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat