Quantcast

Skodan uuden ralliauton debyytti viivästyy

Skoda Motorsportin uuden kilpurin oli tarkoitus debytoida parin viikon kuluttua Suomen MM-rallissa.
Andreas Mikkelsen
Andreas Mikkelsen vauhdissa Skodalla Viron MM-rallissa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Skoda julkisti uuden Skoda Fabia RS Rally2 -autonsa kuukausi sitten tehtaallaan Tshekissä. Norjalaiskuljettaja Andreas Mikkelsen esitteli auton nolla-auton tehtävissä Tshekin Bohemia-rallissa puolitoista viikkoa sitten, mutta uuden Fabia-version kilpailullista debyyttiä joudutaan vielä odottamaan.

– Sen oli tarkoitus tapahtua Suomessa, mutta se ei toteutunut, Mikkelsen kertoi DirtFish-sivuston mukaan.

Mikkelsenin mukaan viivästys johtuu osien toimitusongelmista.

– Sama tilanne taitaa olla sama useimmilla valmistajilla tällä hetkellä. Sitä en vielä tiedä, milloin ensimmäinen ralli on ohjelmassa, Skoda-kuski lisäsi.

Skoda Fabia RS Rally2
Skoda Fabia RS Rally2. Kuva: Aki Hietavala

Mikkelsen ajoi Skodan nykyversiolla WRC2-luokan voittoon viikonloppuna järjestetyssä Viron MM-rallissa. Mikkelsen kävi kisassa tiukan kamppailun Hyundai-kuljettaja Teemu Sunista vastaan.

Ennen viimeistä erikoiskoetta Suninen oli vain 3,2 sekunnin päässä norjalaisesta, mutta auton tekniikkamurheiden vuoksi Suninen ei pystynyt tekemään hyökkäystä päätöspätkällä. Mikkelsen kuittasi ykkössijan lopulta 25,3 sekunnin erolla suomalaiseen.

– Viikonloppu ei ollut missään nimessä helppo. Teemu ajoi erittäin hyvin, joten meidän piti olla koko ajan hyvässä vauhdissa pysyäksemme kärjessä.

– Myös Emil Lindholm oli mukana voittokamppailussa virheeseensä saakka. Minulla ei ollut missään vaiheessa varaa ottaa rennosti, Mikkelsen summasi.

Ennen Viron rallia Mikkelsen oli kokenut keskeytykset Sardinian ja Portugalin ralleissa Skodan tekniikkamurheiden vuoksi. Virossa Fabia oli jälleen iskussa.

– Tiimi ratkaisi ongelmat, ja tiesin, ettei minulla ole enää sellaisia ongelmia viikonloppuna. Siinä mielessä en ollut huolissani.

Voitto nosti Mikkelsenin WRC2-luokan pistejohtoon ennen puolalaista Kajetan Kajetanowiczia.

Katso alta kooste Viron MM-rallin WRC2-luokan kilpailusta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat