Hyundai lyö kovat panokset pöytään – Jari-Matti Latvala teki yhden asian selväksi

Toyota vei tällä rallin MM-sarjan kaudella kaiken mahdollisen, mutta ensi kaudesta voi hyvinkin tulla toisenlainen tarina.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Nälkäinen haastaja vaanii nimittäin jo taustalla. Hyundai on valmis pistämään Toyotan ensi kaudella ahtaalle.

Korealaistiimi teki kunnianhimonsa selväksi syksyllä, kun se ilmoitti mestarikuljettaja Ott Tänakin paluusta tiimiin. Sitä ennen oli toki ehtinyt tapahtua paljon.

Hyundai laittoi aiemmin tällä kaudella käytännössä koko johtoportaansa uusiksi. Tallipäälliköksi pestattiin formula ykkösten puolelta tuttu Cyril Abiteboul ja tekniseksi johtajaksi tuli Francois-Xavier Demaison.

Abiteboul on jo puhunut hyvin toiveikkain mielin tulevaisuudesta.

– Olen aina inspiroitunut organisaatioista, jotka tekevät kaikkensa voittavan strategian ja tulosten eteen. Minulle tulee mieleen etenkin Red Bullin kaltainen organisaatio, Abiteboul totesi aiemmin.

Kuulostaa vähän pahalta Toyotan kannalta. Jos mittatikuksi ottaa Red Bullin F1-tallin, niin töitä on toki valtavasti edessä, mutta valmiina paketti on täysin lyömätön – kuten viime vuosina F1-sarjassa on nähty.

– Se on täysin selvää, että Hyundai tulee näkemään todella paljon vaivaa voittaakseen mestaruuden, Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala sanoi.

– Heidän missionsa on voittaa molemmat tittelit. Me olemme kuitenkin valmistautuneet siihen ja tiedämme, että ensi kaudesta tulee tiukempi, Latvala jatkoi.

Toyota on ollut jo tovin MM-sarjan paras auto. Siihen vastaamisessa on Hyundailla jo yksistään paljon tekemistä.

– Meillä on todella luotettava auto. Mutta ei se riitä. Meidän pitää tehdä töitä, jotta saamme siitä vielä enemmän suorituskykyä irti, Latvala sanoi.

Toyotalla on ollut myös vahvat kuljettajat. Kalle Rovanperä on nyt jo kaksinkertainen maailmanmestari ja tallikaveri Elfyn Evans haastoi suomalaisen lähes viime metreille saakka mestaruudesta.

– Meidän kuljettajamme ovat olleet hyvin johdonmukaisia tänä vuonna. Se on ollut meidän vahvuus, Latvala kehaisi.

Toyota-pomo teki yhden asian selväksi: fokuksen täytyy pysyä tiimin omassa tekemisessä.

– Mielestäni meidän ei tulisi liikaa keskittyä siihen, mitä Hyundai tekee, vaan keskittyä enemmän siihen, mitkä meidän omat vahvuutemme ovat ja kehittää niitä osa-alueita, missä olemme hieman heikompia. On olemassa edelleen ralleja, joissa meidän pitää olla parempia. Esimerkiksi Chilessä emme olleet renkaiden kuluman kanssa oikealla tasolla. Sitä pitää parantaa, Latvala suunnitteli.

Toyota on rallin MM-sarjan hallitsija tällä hetkellä, mutta henkseleitä ei tietenkään liikaa kannata paukutella.

– Voimmeko voittaa mestaruuden myös ensi vuonna? En tiedä, eikä sitä tiedä vielä kukaan. Mutta meidän ei kannata liikaa keskittyä siihen, mitä Hyundai tekee, Latvala järkeili.

Rallin MM-sarjassa ajetaan tällä kaudella vielä yksi kilpailu. Kausi päättyy Japanissa marraskuun 16.-19. päivä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat