Kartturi kertoi Kalle Rovanperän heikosta kohdasta – maailmanmestarilla edessä iso haaste

Rallin MM-sarjakausi 2023 päättyy 16.-19. marraskuuta, kun ohjelmassa on kauden viimeinen osakilpailu Japanissa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Kunihisa Kobayashi/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyota on jo varmistanut valmistajien mestaruuden ja Kalle Rovanperä varmisti toisen perättäisen kuljettajien maailmanmestaruuden Keski-Euroopan MM-rallissa.

Japanissa Rovanperä yrittää parantaa viime vuodesta. Hän ajoi viime vuonna jo lauantaina päin kalliota ja putosi rengasrikon myötä kauas kärkisijoista. Rovanperä oli lopulta vasta 12:s.

– Viime vuonna meillä ei ollut siellä ihan se paras mahdollinen suoritus. Minä en henkilökohtaisesti ollut siellä kovin nopea, Rovanperä sanoo.

– Tämänkaltainen ralli ja pätkät eivät ole minulle paras mahdollinen tänäkään vuonna, eikä siitä helpointa tule. Haluan tietysti parantaa tallin kotikisassa, Rovanperä jatkaa.

– Luonnollisesti meillä ei ole enää painetta mestaruudesta, joten voimme nauttia hieman enemmän. Mutta minä ja Jonne aiomme yrittää enemmän viime vuotta parempaan tulokseen. Toivottavasti myös saamme paremman tuloksen tallin kannalta, sillä he tulevat olemaan todella innoissaan, kun menemme sinne.

Kartturi Jonne Halttusen mielestä Japanin kaltainen ralli ei ole oikein koskaan sopinut Rovanperälle.

– Kalle ei ole ikinä oikein tykännyt todella hitaista ”Mikki Hiiri -pätkistä” ja Japanissa niitä on melko paljon. Mutta mietimme sitä asiaa vähän eri tavalla ja otamme sen haasteena, jonka yli pitää päästä, Halttunen ennakoi.

– En näe mitään syytä, miksi emme voisi tehdä hyvää tulosta siellä, Halttunen lisää.

Toyota oli viime vuonna kotikisassaan vaisu. Palkintokorokkeelle nousi vain Takamoto Katsuta, joka oli kolmas. Hänkin oli varsinkin viimeisellä pätkällä vaikeuksissa rankkasateen vuoksi.

– Power Stagella satoi todella, todella kovaa ja Takalla oli vain yksi sadekelin rengas, mutta hän onnistui hallitsemaan tilanteen. Muille kavereille se oli myös aika rankka, tallipäällikkö Jari-Matti Latvala muistelee viime vuoden painosta Japanin rallista.

Toyota haluaa tietysti Japanissa onnistua.

– Se on meidän kotiralli… itse asiassa meillä on aika monta kotirallia nykyään, mutta sanotaan näin, että se on iso kotiralli. Ja me todella haluamme voittaa siellä, Latvala suunnittelee.

– Meillä ei ole enää mitään paineita. Mestaruustaisto on ohi. Kalle ja Jonne voivat hieman laskea hartioitaan ja nauttia ajamisesta. Me lähdemme sinne kaasu pohjassa -moodilla, Latvala naurahtaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat