Hyundai-kuski varmana: Autollamme olisi pystynyt ajamaan voitosta perutussa MM-rallissa

Craig Breen
Craig Breen. Kuva: Helena El Mokni/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Craig Breen uskoo, että hän olisi voinut ajaa loistavasta tuloksesta Belgian MM-osakilpailussa. Ypres-ralli jää kuitenkin ajamatta.

Belgian MM-rallin järjestäjät ilmoittivat viime viikolla, että ralli joudutaan perumaan koronapandemian vuoksi. Koronatilanne on hälyttävällä tasolla etenkin Belgiassa.

Hyundai oli jo suorittanut Ypres-ralliin valmistavat testit.

– Meillä oli todella hyvät testit. Kaikki sujui hyvin, ja minulla oli hyvä tuntuma autoon. Emme olleet ajaneet aiemmin Ypres-rallin kaltaisissa olosuhteissa, mutta minulle tuli sellainen tunne, että autollamme olisi pystynyt ajamaan voitosta, Breen kertoi Motorsport Newsille.

Thierry (Neuville) ja Ott (Tänak) olivat samaa mieltä autosta. Sen vuoksi on valtava pettymys, että rallia ei ajeta, irlantilaiskuljettaja harmitteli.

Breen on ajanut Hyundain i20 WRC -autolla yksittäisissä MM-ralleissa viime vuodesta lähtien. Nyt häneltä jää jo kolmannen kerran osakilpailu väliin peruuntumisen vuoksi.

Breenin piti ajaa viime kauden päätteeksi Australiassa ja tänä vuonna Suomessa, mutta molemmat kisat peruttiin.

– Olipa kyseessä Australian maastopalot tai parhaillaan jylläävä pandemia, minulle näyttävät osuvan nämä perutut rallit. Mutta maailman tilanne on tällä hetkellä tällainen, ja tärkeintä on kaikkien terveys ja turvallisuus, Breen painotti.

Katso alta kooste Sardinian MM-rallista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,352465″ ap mute]

 

Breen on osallistunut tänä vuonna Ruotsin ja Viron MM-ralleihin. Viron sorakisassa hän sijoittui toiseksi ja takasi Hyundaille kaksoisvoiton Tänakin kanssa.

Breen kilpailee tulevana viikonloppuna Unkarin EM-rallissa Hyundai i20 R5 -autolla.

Rallin MM-sarjan päätösosakilpailu on määrä ajaa Italian Monzassa joulukuun alussa. Breen tai Dani Sordo ajaa kilpailussa Hyundain kolmannella WRC-autolla.

Lue myös nämä

  • Uusimmat