Elfyn Evans ei varmistele, haluaa kruunata mestaruuden voitolla – ”Silloin olen parhammillani”

Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan walesilaiskuski Elfyn Evans on lähellä uransa ensimmäistä maailmanmestaruutta koronan supistamalla tynkäkaudella. Evans johtaa sarjaa 14 pisteen erolla ennen tallikaveri Sebastien Ogieria, kun ajamatta on enää korkeintaan yksi MM-ralli.

Tietyllä tavalla viime viikolla perutun Belgian MM-rallin ajamatta jättämisen luulisi sopivan 31-vuotiaalle Dolgellaun pikkukaupungista ponnistavalle Evansille.

– Sitä voi katsoa kahdelta eri kantilta. Jos minulle olisi tullut Belgiassa ongelmia, niin silti olisi jäljellä ollut vielä yksi ralli, jossa olisi voinut paikata menetettyjä pisteitä. Nyt jos mikä tahansa menee pieleen Italiassa, niin taistelu on todennäköisesti ohi. Enää ei voi turvautua siihen, että on vielä kisa jäljellä, Evans selittää.

– Totta kai tietyllä tavalla titteli on nyt lähempänä, mutta todellisuudessa homma on vielä ihan auki. Mitä tahansa voi vielä tapahtua, tietenkin sillä varauksella, että Monzassa ajetaan täysi kisa ja jaossa ovat täydet pisteet.

Evans ei suunnittele varmistelevansa liikoja joulukuun alussa ajettavassa Monzan rallissa, vaikka mestaruuteen riittää myös Ogieria heikompi sijoitus.

– Minun pitää olla parhaimmillani. Pistetilanne on toki hyvä minun kannalta, mutta minä lähden Monzaan voittamaan kilpailua. Silloin olen myös parhaimmillani, Evans summaa.

Walesilainen on ainoa kuljettaja, joka on tällä kaudella yltänyt kahteen osakilpailuvoittoon (Ruotsi ja Turkki). Kauden avanneessa Monte Carlon rallissa Evans oli kolmas ja Meksikon, Viron sekä Turkin kisoissa neljäs.

Lue myös nämä