Hyundai ja Jari Huttunen jälleen kimpassa – korealaistiimi ilmoitti suomalaisen Britannian rallisarjan kisaan

Jari Huttunen ja Antti Linnaketo
Jari Huttunen ja Antti Linnaketo. Kuva: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kiuruvetinen rallitähti Jari Huttunen sekä kartanlukija Antti Linnaketo ottavat osaa kahden viikon kuluttua ajettavaan Pirelli International Rally -kisaan Englannin Carlislessa.

Ralli kuuluu Britannian rallisarjaan (British Rally Championship). Huttusen ja Linnakedon ilmoittajana on Hyundai Motosport, joten ilmeisesti suomalaiset ovat jälleen osa korealaisvalmistajan tiimiä. Kaksikon autona on tuttu Hyundai i20 R5.

Viime kaudella suomalaisparivaljakko kiersi Hyundain tiimissä WRC2-luokkaa rallin MM-sarjassa. Tämän kauden alun kisoista Hyundailta ajopaikkaa ei ole kuitenkaan herunut. Huttunen ja Linnaketo olivat mukana Ruotsin MM-rallissa helmikuussa yksityistiimin Skoda Fabia R5:lla. Kisa päättyi karvaasti keskeytykseen voittotaistelusta toiseksi viimeisellä erikoiskokeella.

Pirelli International Rallyssa toista Hyundai i20:sta ajaa britti Tom Cave. Mukana kisassa nähdään myös Fabia R5:lla ajava, tällä kaudella kolmessa MM-rallissa esiintynyt Rhys Yates.

Cumbriassa M-Sportin kotiseudulla ajetussa kisassa on vuosien varrella nähty myös suomalaisvoittajia. Ari Vatanen voitti rallin vuonna 1995 ja Tapio Laukkanen kaksi kertaa vuosina 1999 ja 2003. Marko Ipatti juhli voittoa Cumbriassa vuonna 2000. Tuorein sinivalkoinen voitto on vuodelta 2013, kun ykköstilaa juhli Jukka Korhonen yhdessä Marko Salmisen kanssa, joka toimii tätä nykyä WRC-kuski Teemu Sunisen aisaparina.

Myös Laukkasen rinnalla voittovuosina on toiminut tuttuja nimiä, kun vuonna 1999 nuotteja luki nykyinen Toyotan WRC-tiimin urheilutoimenjohtaja Kaj Lindström ja vuonna 2003 Jari-Matti Latvalan rinnalta tuttu Miikka Anttila.

Pirelli Rallyn ovat historian aikana voittaneet myös jo edesmenneet maailmanmestarit Richard Burns (1993) ja Colin McRae (1989 ja 1992).

Lue myös nämä