FIA-pomolta vaatimus MM-sarjaan pyrkivälle Safari-rallille

Michele Mouton
Michele Mouton tutustui kandidaattirallin järjestelyihin viime viikolla. Kuva: WRC Safari Rally Project
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kansainvälisen autoliiton FIA:n turvallisuusdelegaatti Michele Mouton vieraili viime viikolla Keniassa, missä hän tutustui ensi kesänä ajettavan MM-kandidaattirallin reittiin.

Safari-ralli hakee paluuta MM-sarjaan kaudeksi 2020. Kenia järjestää heinäkuussa kandidaattirallin, jossa Kansainvälinen autoliitto ja MM-sarjan edustajat arvioivat kilpailun edellytykset päästä mukaan WRC-kalenteriin.

Mouton kilpaili omalla urallaan kahdesti Safari-rallissa. Vuonna 1983 hän ajoi ikonisessa kilpailussa kolmanneksi Audilla.

Kenialainen Daily Nation -lehti kertoo, että Moutonin mukaan Safari-rallin pitäisi laittaa kilpailijat ja autot todelliseen koetukseen. Mouton kertoi, että rallista pitäisi tehdä rankempi, jotta se tarjoaisi todellisen Safari-kokemuksen.

Ensi kesän kandidaattirallin reitin kokonaismitta on 786 kilometriä. Erikoiskokeita ajetaan 256 kilometrin verran.

– Reittiä voidaan parannella, jotta se olisi vaativampi kuljettajille. Turvallisuusasiat pidettäisiin samalla mielessä, rallijärjestäjät kertoivat tiedotteessaan.

– Työt jatkuvat, ja hänen (Moutonin) ehdotuksensa toteutetaan, jotta reitti on kilpailullisempi ja turvallisempi heinäkuussa, WRC Safari Rally -projektin johtaja Phineas Kimathi sanoi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat