Kalle Rovanperä tyylitteli voittoon mutakelissä – maailmanmestarilla oli pientä tilannettakin: ”Mentiin ojia pitkin”

Kalle Rovanperä ajoi voittoon lauantaina järjestetyssä HYAcenter-rallissa Tampereen ympäristössä.
Kalle Rovanperä
HYAcenter-rallin kärkikolmikko: Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen, Elfyn Evans ja Scott Martin sekä Roope Korhonen ja Anssi Viinikka. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyota-kuljettaja Rovanperä, hänen tallikaverinsa Elfyn Evans ja M-Sport Fordin Pierre Louis-Loubet osallistuivat kilpailuun testimielessä ennen ensi viikon Suomen MM-rallia. Rovanperä oli vesikelissä odotetusti porukan nopein, mutta Evans tarjosi suomalaismestarille kunnon vastuksen.

Rovanperä kellotti viisi pohja-aikaa kahdeksan erikoiskokeen kilpailussa. Evans oli nopein kolmella pikataipaleella. Rovanperän voittomarginaali oli lopulta 11,6 sekuntia.

– Oli jopa liian märkää testaamiseen. Suurin osa pätkistä oli todella mutaisia varsinkin toisella lenkillä. Siellä oli enemmän selviytymistä, että pääsi ilman ongelmia läpi, Rovanperä kertasi.

– Mutta silti tästä jäi hyvä fiilis, kun pääsi ajamaan nuotista kilometrejä ennen kisaa.

Rovanperä ei selviytynyt kilpailusta täysin virheittä, sillä seitsemännellä erikoiskokeella Toyota GR Yaris Rally1 -kilpuri kävi hieman penkan puolella.

– Siellä oli vähän tilannetta. Se oli onneksi hitaassa paikassa, ettei sen vakavampaa.

– Emme päässeet oikein koskaan mutkaan sisään, joten mentiin hetki vähän ojia pitkin, Rovanperä naurahti.

Roope Korhonen sijoittui kilpailussa kolmanneksi Volkswagen Polo R5 -autolla. Skoda-kuljettaja Jari Huttunen joutui tyytymään Korhosen takana neljänteen tilaan aikasakon rasittamana. Kumpikin suomalaiskuljettaja osallistuu Suomen MM-rallissa WRC2-luokan kilpailuun.

Ford-kuljettaja Loubet jätti ennen päivähuoltoa yhden erikoiskokeen kokonaan ajamatta teknisen vian vuoksi, mutta ranskalainen sai jatkaa kilpailua huoltopaussin jälkeen.

Rovanperän ja muiden MM-sarjan tähtien rallikiireet jatkuvat jo ensi viikon alussa, kun Suomen MM-rallin nuotitus käynnistyy Keski-Suomessa.

Katso alta, kuinka Kalle Rovanperä testasi Toyotaa aiemmin tällä viikolla Keski-Suomessa.

Lue myös nämä