Heikki Kovalaiselle komea luokkavoitto rallissa – kisalle ennenaikainen päätös vaarallisten olosuhteiden vuoksi

Heikki Kovalainen
Heikki Kovalainen. Kuva: Balazs Gardi/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Entinen F1-kuljettaja Heikki Kovalainen hyppäsi viikonloppuna vaihteeksi ralliauton rattiin ja pääsi juhlimaan luokkavoittoa Shinshiro-rallissa Japanissa.

Kovalainen kuittasi ykköstilan JN-2-luokassa Toyota GT86 CS-R3 -autollaan. Yleiskilpailussa suomalaistähti sijoittui viidenneksi.

Kovalainen ja kartanlukija Sae Kitagawa päihittivät luokassa toiseksi sijoittuneen Hironao Ishiin lopulta 32 sekunnin erolla. Ishii johti kilpailua lauantain pätkien jälkeen, mutta sunnuntaiaamun ensimmäisellä erikoiskokeella Ishii menetti yli minuutin Kovalaiseen nähden.

– Japanin rallisarjan avauskilpailu ja kauden ensimmäinen voitto, Kovalainen iloitsi Twitterissä.

Shinshiro-rallin kaksi viimeistä erikoiskoetta jätettiin ajamatta rajujen olosuhteiden vuoksi. Tiet olivat menneet vaaralliseen ajokuntoon rankkasateen vuoksi.

– Eilen oli kuivaa, mutta tänään satoi rajusti ja iltapäivän lenkki peruttiin huonojen olosuhteiden ja parin ison ulosajon takia. Onneksi kukaan ei loukkaantunut vakavasti, Kovalainen kertoi.

Shinshiro-rallin yleiskilpailun voittoon ajoi Toshihiro Arai ennen poikaansa Hiroki Araita, joka on tuttu myös suomalaisilta erikoiskokeilta. Hiroki Arai kuului pitkään Toyotan kehitysohjelmaan ja kilpaili Tommi Mäkinen Racingin kalustolla Suomessa ja ulkomailla MM-sarjaa myöten.

Kovalainen jäi reilun minuutin Subaru-kuljettaja Toshihiro Araista.

Katso alta Kovalaisen ajonäyte Shinshiro-rallin neljänneltä erikoiskokeelta:

Lue myös nämä