Quantcast

Hyundai-tähdet WRC-autoilla MM-sarjan ulkopuoliseen klassikkoralliin?

Ott Tänak
Ott Tänak osallistui Hyundain WRC-autolla Alba-ralliin Italiassa viime kesänä. Kuva: Hyundai Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain WRC-kuljettajat saattavat päästä vauhtiin muutaman viikon kuluttua järjestettävässä Sanremon rallissa.

Useat eteläeurooppalaiset rallimediat huhuilevat, että Hyundai voisi käyttää Italian rallisarjaan kuuluvaa Sanremon asvalttikilpailua harjoituksena kaksi viikkoa myöhemmin järjestettävää Kroatian MM-rallia varten.

Hyundai on erikoistunut siihen, että se ajattaa kuljettajiaan ylimääräisissä ralleissa MM-sarjan ulkopuolella. Näin kuljettajat saavat pidettyä ajotuntumaa yllä, eikä Hyundai menetä arvokkaita testipäiviä, joita jokaisella tallilla on vain rajallinen määrä kautta kohden.

Huhujen mukaan Hyundai saattaisi tuoda WRC-tähtensä klassiseen Sanremon ralliin i20 WRC -autoilla. Käytännössä tämä voisi tarkoittaa sitä, että Thierry Neuville ja Ott Tänak pääsisivät lämmittelemään asvalttirallissa Italiassa.

Kisassa saatetaan nähdä myös muita Hyundai-kuljettajia R5-kaluston ratissa. Neuvillen ja Tänakin lisäksi Hyundain kokoonpanoon kuuluvat muun muassa Craig Breen ja WRC2-sarjaan keskittyvä Oliver Solberg.

Hyundai-kuljettajista Neuville ja Breen osallistuivat viikko sitten Italiassa Il Ciocco -ralliin Hyundai i20 R5 -autoilla. Neuville voitti kisan, ja Breen puolestaan ajoi rajusti ulos.

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Kroatiassa 22.-25. huhtikuuta. Kroatia ei ole aiemmin järjestänyt MM-rallia.

Sanremon ralli on ohjelmassa 10.-11. huhtikuuta. Ilmoittautuminen kahdeksan erikoiskoetta sisältävään kilpailuun päättyy ensi tiistaina.

Katso alta Rovaniemen MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,367750″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat