Heikki Kovalainen manasi ongelmiaan – karu fakta pisti mietteliääksi – ”Nyt tämä oli lähinnä katastrofi”

Heikki Kovalaisen urakka Japanin MM-rallissa päättyi lauantaina. Käteen jäi vain iso pettymys.
Heikki Kovalainen
Heikki Kovalainen. Kuva: Rally Japan
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kovalainen kärsi läpi lauantain teknisistä ongelmista ja lopulta 14. erikoiskokeella suomalainen joutui keskeyttämään.

Ongelmat olivat kuitenkin läsnä jo aamusta ja tämä tietysti harmitti Kovalaista.

– Aamu oli meillä todella huono. Väärä rengasvalinta tuli tehtyä. Tie oli edelleen kostea, enkä saanut hyvää luottoa kuivan kelin renkaalla. Pitoa oli todella vähän, Kovalainen sanoi.

– Lisäksi meillä on ollut ongelmia autossa. Käsijarru ei toimi kunnolla. Kun vedän siitä, se lukitsee kaikki pyörät. Lyhyellä yleisöpätkällä oli ihan mahdotonta vetää, kun en saanut autoa käännettyä ”donitseihin”. Kauhea aamu kaikkinensa, Kovalainen jatkoi pettyneenä.

Kovalainen ei ollut Japanissa liikkeellä ihan pakasta vedetyllä autolla.

– Auto on kahdeksan vuotta vanha. Se lienee se isoin ongelma, Kovalainen huomioi.

Kovalainen totesi, ettei auto ollut sellainen kuin hän olisi halunnut. Renkaiden kanssa hänellä oli vaikeuksia kisan alusta lähtien.

– En ymmärrä näitä renkaita lainkaan näissä olosuhteissa. Jo eilen surkea fiilis sadekelin renkaisiin. Balanssi oli heikko keulassa, mihin yleensä tarvitsen hyvän pidon. Tänään sitten ajattelin, että voisin saada paremman fiiliksen kuivan kelin renkailla. Mutta kun tie oli kostea, pitoa ei ollut lainkaan. Tämä oli vain selviytymistä minulle, Kovalainen myönsi.

Kovalaisella oli Japanin MM-ralliin huomattavasti kovemmat odotukset. Nyt käteen jäi vain suuri pettymys.

– Inabu Damin eilisellä pätkällä pystyin puskemaan hieman. Silloin pito oli hieman parempi. Muilla pätkillä en ole pystynyt hyökkäämään ollenkaan. Olen vain ajanut varovaisesti, koska pitoa ei tunnu olevan. Rehellisesti sanottuna olen aika pettynyt.

Kovalainen osallistui Japanin MM-ralliin myös viime vuonna. Tuolloin hän oli yleiskilpailun kymmenes ja WRC2-luokassa neljäs. Kovalainen oli pitkään nytkin yleiskilpailussa kymmenen sakissa, mutta vauhtiinsa suomussalmelainen oli kaikkea muuta kuin tyytyväinen.

– Halusin olla tässä kisassa lähempänä kärkeä, mutta olimme itse asiassa enemmän jäljessä kuin viime vuonna, Kovalainen sanoi.

– Meillä oli viime vuonna parempi vauhti, nyt se oli huonompi. Minulla ei vain ollut luottoa kosteissa olosuhteissa. Kuivalla kelillä olisimme voineet olla lähempänä, mutta nyt tämä oli lähinnä katastrofi, Kovalainen manasi.

Lue myös nämä