Suomalaiskuskille todellinen herkkupala – pääsi Hyundain WRC-auton rattiin

Hyundai Motorsport N-tiimin Emil Lindholm on eilen ja tänään ajanut Japanissa ensimmäistä kertaa Hyundai i20 WRC-autoa.
Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suomalaiskuljettajan kyydistä pääsi nauttimaan muun muassa Hyundai Motor Companyn toimitusjohtaja Jaehoon ”Jay” Chang.

Lindholm kyyditsi WRC-autolla Japanin MM-rallissa jo kolmeen eri kertaan ajetulla Toyota Stadium (2,10 km) yleisöpätkällä toimitusjohtaja Changia ja lauantaina rallissa kahdesti ajetulla Okazaki City (2,84 km) yleisöerikoiskokeella muita Hyundain arvovaltaisia vieraita. 

Lindholmin ajama WRC-auto oli edellisen sukupolven i20 Coupe WRC, jolla asvalttikilometrejä tällä erää kertyi reilun 30 kilometrin edestä.

– Hauskaa oli. Huikean hieno ja ketterä auto ajaa, joka reagoi kaikkeen tekemiseen hienosti. Myös Rally2-autoon verrattuna reilut sata hevosvoimaa tehokkaampi moottori kuljettaa varsin mukavasti tuollaista autoa. Jokaisella ajolenkilläni hymyilytti koko ajan, Lindholm hehkuttaa.

– Etenkin tänään pääsin ajamaan jo verran myös huippunopeutta, että tuollaiseen autoon rakennetun aerodynamiikan vaikutus tuli selväksi. Tuntui siltä, että mitä enemmän oli vauhtia, sitä enemmän oli pitoa, Lindholm jatkaa.

Emil Lindholm Hyundain WRC-auton ratissa. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH

Japanin MM-rallin yhteydessä toteutetut PR-tehtävät jäivät Lindholmin osalta kauden viimeisiksi ajotehtäviksi. Muutama viikko sitten uutisoitiin, että Lindholmin kausi olisi jatkunut vielä ensi viikonloppuna Ranskassa kilpailtavassa Rallye du Varissa, mutta kyseinen kilpailu on suomalaisautokunnan osalta peruttu.

– Haluan lämpimästi kiittää kaikkia tukijoitani ja jokaista kanssamme tällä kaudella myötä elänyttä faniamme ja ystävää. Ensi vuonna sitten lisää. Tulevaa kalenteria parhaillaan suunnitellaan, ja siitä lisää sen jälkeen, kun asiat ovat sovittuja, Lindholm toteaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat