Esapekka Lappi hämmentyi – ”Mitä v*ttua täällä tapahtuu?”

Hyundain Esapekka Lappi on selättänyt suurimmat vaikeutensa Japanin MM-rallissa.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Perjantai oli Lapille vielä hyvin vaikea päivä ja hymy palasi suomalaisen kasvoille vasta päivän viimeisen pätkän jälkeen.

Lauantai sujui kuitenkin perjantaita paremmin ja suomalainen on noussut rallissa jo neljänneksi. Lappi löysi heti aamusta hyvän vauhdin, vaikka sekuntejakin jäi matkan varrelle.

– Etenkin aamulla, kun tiet olivat aika mutkaisia, niin sanoisin, että minulla oli siinä kohtaa parhaat renkaat alla. Sitten tuli leveämpää tietä ja siellä oli mutkia, joita en ollut ennen ajanut. Sitten ei osannut sanoa yhtään, mikä olisi oikea vauhti. Jätin paljon aikaa tälle leveämmälle tielle, se on varma, Lappi kommentoi.

Sitten yllätti taas keli 14. erikoiskokeella, kun alkoi sataa lunta.

– Minulla oli varmaan siinäkin kohtaa parhaat renkaat alla, mutta sitten tuli lumi pätkän puolivälissä. Siinä kohtaa minulla oli taas varmaan huonoimmat renkaat. Mutta siinä oli se syy, miksi väliajat olivat niin hyviä sen pätkän alussa, Lappi kertasi.

Lappi oli ensimmäinen kuljettaja, joka näki lumen tulon alkaneen. Suomalainen ei aluksi ymmärtänyt, mistä on kyse.

– Ei se kovin mukavaa ollut. Näet jotain valkoista tulevan taivaalta ja aluksi mietin, että onko se jotain likaa tai muuta. Mutta sitten olin vain, että mitä v*ttua täällä tapahtuu, Lappi naurahti.

– Sitten tuli aika liukasta. Eikä sekään auttanut yhtään mennä mutkiin, kun pitoa auton etupäässä ei ollut yhtään. Joten vaikeaa se oli, mutta onneksi sitä ei kovin kauaa kestänyt, Lappi jatkoi.

Huomenna sunnuntaina olosuhteiden odotetaan olevan aika samanlaiset kuin tänään. Lappi uskoo, että huomisestakin voi tulla hänelle ihan hyvä päivä.

– Muutimme auton balanssia aika paljon renkaiden vaihdossa ja se oli askel oikeaan suuntaan. Joten nyt voin ajaa niin kuin haluan ja löytyy luottoa etuakseliin, mikä on aiemmin ollut hieman ongelma. Toivotaan, että se toimii myös märissä olosuhteissa, Lappi toivoi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat