Tekeekö Sebastien Ogier kovan ratkaisun? Jari-Matti Latvala antoi arvionsa

Sebastien Ogierista levisi hurja huhu elokuun alussa ajetun Suomen MM-rallin yhteydessä.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Saksalainen Motorsport aktuell -lehti uutisoi, että Ogier saattaa jättää Toyotan WRC-tallin kuluvan kauden jälkeen ja siirtyä Hyundain kuljettajaksi.

Ogier on ajanut Jyväskylässä päämajaansa pitävän Toyotan WRC-tallin kuljettajana vuodesta 2020. Hän ajoi Toyotalla maailmanmestariksi 2020 ja 2021, kunnes siirtyi viime vuonna tallin osa-aikaiseksi kuljettajaksi.

Ogierin on oletettu jatkavan Toyotan kuljettajana, mikäli ranskalaismestari päättää jatkaa ralliuraansa kuluvan kauden jälkeen. Vaihto Hyundain leiriin olisi kova ratkaisu kahdeksankertaiselta maailmanmestarilta.

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala ei ole tilanteesta järin huolissaan – tai ei ainakaan anna sellaista viestiä julkisuuteen.

– Ogier on järkevä. Hän varmasti kuuntelee, jos Hyundai on tarjonnut hänelle jotain.

– Mutta mielestäni Hyundai selvästi haluaa katsoa pidemmälle tulevaisuuteen, eikä niinkään yhtä vuotta kerrallaan, Latvala kertoo.

Hyundailla on ensi vuodesta sopimus Thierry Neuvillen kanssa. Ja mikäli ihmeitä ei tapahdu, Esapekka Lappi ajaa belgialaistähden rinnalla myös kaudella 2024.

Lisäksi Hyundailta löytyy miehistöstään Teemu Suninen ja Emil Lindholm. Suninen ajoi Viron ja Suomen MM-ralleissa ensimmäistä kertaa Hyundain tehdastiimin Rally1-autolla ja todennäköisesti hän pääsee kilpurin rattiin vielä Chilessä. Lindholm puolestaan kilpailee Hyundain WRC2-tiimissä, mutta kärkkyy samalla myös näyttöpaikkaa paikkaa tehdastallin puolelta.

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT

Latvala arvioi, että Ogierin pestaaminen ei sopisi Hyundain ideologiaan.

– Hyundai tarvitsee kuljettajia tulevaisuutta varten siten, että he voisivat kasvattaa kuljettajia. Se on heille tärkeintä.

– Ogier on ollut tyytyväinen tiimissämme. Epäilen aika vahvasti sitä, että Ogier lähtisi Hyundaille, Latvala alleviivaa.

Hyundain tallipäällikkö Cyril Abiteboul ei puolestaan poissulkenut sitä, että Hyundai voisi hankkia Ogierin tai muita vahvistuksia miehistöönsä.

– Olemme kiinnostuneita kaikista hyvistä kuljettajista niin lyhyellä kuin pitkälläkin tähtäimellä, Abiteboul vihjaisi Suomen MM-rallin yhteydessä.

Lue myös: Hyundain Ogier-soppa porisee kuumana ja sakeana – ”Se voisi olla jollekin sääli”

Katso alta Suomen MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat