Quantcast

Grönholm sai hyvän lähtöpaikan semifinaaliin – myös toinen suomalaiskuski jatkoon sähkökilpurilla

Niclas Grönholm
Niclas Grönholm. Kuva: FIAWorldRallycross.com
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Niclas Grönholm starttaa eturivistä rallicrossin RallyX Nordic – osakilpailun semifinaaliin Ruotsin Höljesissä.

Grönholm oli toiseksi nopein kolmannessa eli viimeisessä alkuerävaiheessa. GRX-tallin suomalaistähti oli jälleen samassa startissa rallicrossin kolminkertaisen maailmanmestarin Johan Kristofferssonin kanssa, joka hallitsi alkuerää lähdöstä maaliin.

– Sain hyvän startin. Otimme tässä pienen riskin, sillä meillä oli hieman vaurioitunut rengas. Ajoin niin kovaa kuin pääsin. Pitää kiittää tiimiä, sillä olemme tehneet pitkää päivää auton kanssa. Auto toimii nyt loistavasti, Kristoffersson kertoi RallyX Nordicin suorassa YouTube-lähetyksessä.

Grönholm jäi lähdössä kolmanneksi, mutta hän onnistui ohittamaan tallikaverinsa Krisztian Szabon avauskierroksella. Grönholm meni kärkikolmikosta ensimmäisenä jokerilenkille ja nousi päätöskierroksella takaisin kakkossijalle.

Kristoffersson oli ykkönen jokaisessa alkuerävaiheessa ja keräsi täydet pisteet. Unkarilaiskuljettaja Szabo oli alkuerien loppupisteissä toinen ja Grönholm kolmas.

Kristoffersson starttaa ykkösruudusta avoimen nelivetoluokan ensimmäiseen semifinaalilähtöön ja saa eturiviin seurakseen Grönholmin. Samassa startissa ovat myös jamaikalainen Fraser McConnell, Anton Marklund, sähköisellä Fordilla kilpaileva Andreas Bakkerud sekä Lars Andersson.

Suomalaisen SweepBank-tiimin sähkö-Fordilla kilpaileva Henri Haapamäki sijoittui alkuerävaiheessa kymmenenneksi ja lunasti välieräpaikan. Haapamäki ajaa toisessa semifinaalilähdössä Szabon, Enzo Iden, Sondre Evjenin, Philip Gehrmanin ja Anders Michalakin kanssa.

Höljesin ensimmäisen kisan semifinaalit ja finaali ajetaan vielä torstain aikana. Höljesissä ajetaan toinen osakilpailu lauantain ja sunnuntain aikana.

Supercar-luokan polttomoottoriautot ja täysin sähköiset autot kilpailevat ensimmäistä kertaa RallyX Nordicin pääluokassa Höljesissä.

Avoimen nelivetoluokan 3. alkuerien tulokset:

1. Johan Kristoffersson VW  3.00,262
2. Niclas Grönholm   Hyundai +0,508
3. Enzo Ide       Audi  +0,847
4. Krisztian Szabo   Hyundai +1,696
5. Fraser McConnell   Ford  +2,282
6. Sondre Evjen     Audi  +2,521
7. Anton Marklund    VW   +2,992
8. Andreas Bakkerud   Ford  +6,450
9. Anders Michalak   VW   +6,803
10. Henri Haapamäki   Ford  +10,009

Rallit.fi pääsi viime vuonna suomalaisen Ferratum Teamin sähköisen rallicross-auton kyytiin. Katso alta, miten toimituspäällikkö Aki Hietavala reagoi Juha Rytkösen ohjastaman sähkö-Fiestan kiihdytykseen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,354741″ ap mute]

Lue myös nämä

 • Uusimmat