Quantcast

Hyundain uusi Rally1-kilpuri testipätkille odotettua aiemmin? – ”Mahdollisuudet ovat 50-50”

Thierry Neuville
Thierry Neuville Hyundain WRC-auton ratissa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain WRC-tiimi julkaisi keskiviikkona sosiaalisen median tileillään kiusoittelevan videon vuoden 2022 Rally1-kilpuristaan. 

Video ei fanien harmiksi juuri mitään paljastanut, mutta talli lupasi enemmän uutisia ensi kauden hybridikilpuristaan ennen ensi viikon Portugalin MM-rallia.

Rallisivusto Dirtfishin mukaan Hyundai voi päästä testaamaan uutta Rally1-autoaan ennakoitua aiemmin. Ensimmäiset alustavat testit autonvalmistajan Saksan rallipäämajassa on tiettävästi jo suoritettu. Hyvällä lykyllä ensimmäiset kunnon testivedot päästään ajamaan vielä toukokuun puolella.

– Ehkä pääsemme kokeilemaan jonain päivänä autoa. Haluaisin nähdä auton testipätkällä jo tässä kuussa. Sen suhteen mahdollisuudet ovat 50-50, tallipomo Andrea Adamo vahvistaa Dirtfishille.

Nykyisistä WRC-tiimeistä brittiläinen M-Sport Ford on päässyt pisimmälle uuden auton kehitystyön suhteen. Cumbrialaistalli on ajanut jo roll-out-testit kotikonnuillaan sekä testannut viikon Espanjassa. Myös Toyota aloitti uuden Rally1-kilpurin testit Etelä-Ranskassa huhtikuussa.

Tiettävästi Toyota suoritti testinsä ilman hybridiyksikköä, mutta M-Sport kertoi, että sillä oli hybridiyksikkö käytössä Kataloniassa. Adamo ei suostunut arvioimaan, milloin Hyundai aloittaa uuden moottorinsa testit.

– Muut tiimit voivat kertoa auton kehityksestä, mutta entä minä? Minulla ei ole tapana puhua teknisen puolen asioista. Milloin se luokituspäivä olikaan? Heinäkuun 1. päivä, joten silloin viimeistään.

Tiimit saavat tehdä heinäkuun alkuun mennessä viimeiset luokitukset nykyisiin polttomoottoreihinsa, joihin hybriditekniikka yhdistetetään ensi kaudella. Sen suhteen päivämäärä on talleille hyvin tärkeä.

Rallin MM-sarjassa alkaa kiireinen jakso kisojen suhteen, sillä ennen heinäkuun alkua ajetaan MM-pisteistä Portugalissa, Sardiniassa ja Keniassa.

Katso huhtikuussa ajetun Kroatian MM-rallin parhaat palat alapuolelta.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,372318″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat