Grönholm janoaa pientä edistysaskelta – ”Toivottavasti saamme selvitettyä sen jujun”

Niclas Grönholm. Kuva: GRX Taneco.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

GRX TANECO -tallin alkukausi on sujunut uskomattoman hyvin rallicrossin MM-sarjassa kilpailussa tehdastalleja vastaan. Niclas Grönholmin finaalipaikka Silverstonessa oli jo kauden toinen, kun osakilpailuja on takana yhteensä neljä.

Viime talvena suunniteltu Hyundai i20 Supercar -auto on tullut kisa kisalta paremmaksi ja sillä pystytäänkin kilpailemaan sijoituksista MM-sarjan parhaita autoja vastaan.

Innokkaina vahvistamaan asemaansa kärkijoukossa, GRX TANECO -tallin kuljettajat Niclas Grönholm ja Timur Timerzyanov ovat työskennelleet tiiviisti insinöörien kanssa parantaakseen tiimin i20 Supercar -autojen säätöjä kaikille mahdollisille ratapinnoille ja kaikkiin keliolosuhteisiin sopivammiksi.

Seuraava osakisa ajetaan Norjan Hellissä tulevana viikonloppuna. Hellin rallicrossrata sijaitsee Keski-Norjassa lähellä Trondheimia. Timerzyanov on päässyt Norjassa finaaliin joka kerta vuodesta 2014 lähtien, jolloin MM-sarja alkoi. Mies on myös ajanut siellä kolme palkintopallisijoitusta EM-osakilpailuissa.

– Norjalaiset rakastavat rallicrossia, ja Hellissä on aina ihan mieletön tunnelma. Tämä on yksi suosikkiosakilpailuistamme, ja olenkin luottavainen kuskiemme kilpailukyvyn suhteen. Ero tehdastiimeihin ei ole suuren suuri, mutta niiden viimeisten sekunninkymmenysten puristaminen on rankkaa, tallipäällikkö Jussi Pinomäki sanoo.

– Vielä on paiskittava töitä, jos haluamme edistyä edelleen. Tavoitteemme on sama kuin aiemminkin, eli molempien autojen saaminen semifinaaleihin. Suuntaamme Helliin hymyssä suin ja vakaana aikomuksenamme pärjätä hyvin.

Myös Grönholmin fiilis on kohdillaan ennen seuraavaa osakisaa.

– Tunnen oloni aina vain rennommaksi i20 Supercar -autossamme. Edistymme jatkuvasti, ja toivon että saamme selvitettyä sen ’jujun’, jonka avulla pääsemme lähemmäs kärkijoukkoa. Hellin radalla on nousuja ja laskuja. Siellä on mahtava ajaa, jahka löytää itselleen hyvän rytmin. Se ei ole välttämättä suosikkiratani, mutta uskon että automme pärjää siellä hyvin, Grönholm sanoo.

Lue myös nämä