Fordin ranskalaislupaus ensimmäistä kertaa Portugalin MM-rallissa – ”Olen kyllä katsonut paljon videoita”

Adrien Fourmaux
Adrien Fourmaux. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin ranskalaislupaus Adrien Foumaux säväytti uransa ensimmäisessä MM-rallissa WRC-auton ratissa huhtikuun lopussa Kroatiassa. 

Fourmaux ajoi WRC-debyytissään kypsän ja lähes virheettömän suorituksen jälkeen komeasti viidenneksi. Se palkittiin paikalla WRC-autossa myös tämän viikon Portugalin osakilpailussa.

Ranskalaiskuski on valmistautunut kisaan modernein keinon katsomalla pätkävideoita WRC+-palvelusta. Fourmaux osallistuu Portugalin MM-ralliin ensimmäistä kertaa.

– Olen vain ollut niin onnellinen siitä asti, kun Rich (tallipäällikkö Millener) kertoi, että saan osallistua ralliin. Olin kisassa katsojana vuonna 2019, mutta tämä on ensimmäinen kertani kilpa-auton ratissa Portugalissa. Tiedän, että siitä tulee iso haaste, mutta toivottavasti olen hyvässä vauhdissa, kuten Kroatiassakin, Fourmaux toteaa.

– Olen kyllä katsonut paljon videoita edellisten vuosien kisoista WRC+ -palvelusta. Reitti näyttää osin rajulta, ja isoja kiviä voi nousta pintaan toisilla vedoilla. Ensimmäiset lenkit näyttävät todella hiekkaisilta. Pätkät ovatt silti upeilta, joten nautin varmasti. Luvassa on hieno kisa.

Tallipomo Millener korostaa malttia. Fourmaux´n ei odoteta vielä haastavan MM-sarjan kärkinimiä palkintosijoista.

– Me emme odota Adrienilta tai Gusilta (Greensmith) sankaritekoja. Heillä on oma kisasuunnitelmansa, ja tärkeintä on, että he nostavat tasoaan rallin aikana. Adrienin on tärkeää nostaa itseluottamuksen tasoa vähitellen, sillä tämä on hänelle ensimmäinen kisa soralla WRC-auton ratissa, Millener sanoo.

– Sopeutumista uusiin asioihin siis riittää, mutta mitään paineita ei ole. Molemmilla kuskeillamme on päätyönä päästä kisa maaliin, mutta toki toivomme myös kilpailukykyisiä pätkäaikoja rallin mittaa.

Katso alapuolelta, mitä Portugalin MM-rallissa on luvassa.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,373966″ ap mute]

Lue myös nämä