Suninen ja Lappi tähdittävät WRC2-luokkaa Portugalissa – ”Teemulla on kaikki, mitä voittoon vaaditaan”

Teemu Suninen
Vuonna 2018 Teemu Suninen ajoi Fordin WRC-autolla kolmanneksi. Tällä kertaa Suninen taistelee WRC2-luokassa. Kuva: M-Sport Fort WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin suomalaiskuski Teemu Suninen joutuu tyytymään Kroatian MM-rallin tavoin myös tämän viikon Portugalin osakilpailussa pienemmän kategorian Fiesta Rally2:een. 

Kamppailu WRC2-luokassa on silti vähintään yhtä kovaa kuin WRC-tasolla, sillä Sunisen lisäksi luokkaa tähdittävät muun muassa Esapekka Lappi, Mads Östberg ja Oliver Solberg. Jokelalainen muistuttaa maltista rankassa sorarallissa.

– Kisa voi olla hyvin haastava ja rankka. Siellä on normaalisti aika lämmin, ja nyt kun olemme aika takana starttijärjestyksessä, voi pintaan nousta aggressiivisia kiviä. Se on kovaa renkaille, mutta se on vain hallittava. Auto ei joudu kuitenkaan niin tiukoille, joten kaasun voi pitää pohjassa. Renkaista on silti huolehdittava, Suninen summaa.

– Muistoni Portugalin MM-rallista ovat hyvät. Ajoin siellä ensimmäisen kisani MM-sarjassa ja sieltä minulla on hyviä tuloksia takavuosilta, vuonna 2018 ensimmäisen palkintosijansa WRC-autolla Portugalista ajanut Suninen jatkaa.

Tavoitteena on tietenkin luokkavoitto, mutta sen eteen Suninen ei silti ole valmis yltiöpäisiin riskeihin.

– Jos vauhti on hyvällä tasolla, yritän tietenkin ajaa voitosta. Päätavoite on kuitenkin saada hyvä tulos ja tuoda lisää podium-tuloksia sekä tiimille että tietenkin minulle itselleni, suomalaiskuski toteaa.

– Luokka on todella kovatasoinen tällä kaudella ja mukana on paljon hyviä kuskeja. Odotan haastetta innolla. Voin lyödä ja olen lyönytkin vastustajani aiemmin, joten kaikki on mahdollista. Pelkästään podiumiin tarvitaan kuitenkin erittäin hyvä kisa.

Tallipomo Richard Millener luottaa Suniseen, vaikka kiistatta Fiesta Rally2 ei ole WRC2-luokan paras auto. Perinteisesti Skoda ja myös Volkswagen Lapin käsissä ovat olleet kovaa valuuttaa. Unohtaa ei sovi myöskään Östbergiä ja Citroenia.

– Voimme jälleen luottaa Teemun vauhtiin ja kokemukseen WRC2-luokassa. En halua nostattaa liikaa odotuksia, mutta Teemulla on kaikki, mitä vaaditaan sen luokan voittoon. Hän todisti jo kykynsä Fiesta Rally2:n ratissa Kroatiassa, Millener paaluttaa.

Katso alapuolelta, mitä Portugalin MM-rallissa on luvassa.
[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,373966″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat