Ott Tänakin ongelmaan haetaan ratkaisua – virolaistähden kalenteriin ylimääräinen ralli

Ott Tänak
Suuri yleisöjoukko seurasi Ott Tänakin menoa Kroatian MM-rallin erikoiskokeella. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ott Tänak viettää rutkasti aikaa Hyundain WRC-autossa lähiviikkojen aikana.

Italiassa ajettavan Alba-rallin järjestäjät ovat vahvistaneet, että Tänak osallistuu kesäkuiseen kilpailuun Hyundai i20 WRC -autolla.

Tämä tietää sitä, että Tänakilla on ohjelmassa kolme rallia vain neljän viikon sisään. Tällä viikolla virolaistähti kilpailee Portugalin MM-rallissa ja kesäkuun alussa Sardinian rallissa, josta hän suuntaa suoraan Rally di Albaan.

Alba-rallissa Tänak saa kerrytettyä WRC-autolla arvokkaita kilometrejä asvaltilla. Edellisessä MM-asvalttirallissa Kroatiassa Tänak ei pystynyt kamppailemaan palkintosijoista Toyotan Sebastien Ogieria ja Elfyn Evansia sekä tallikaveriaan Thierry Neuvillea vastaan.

– Tänä vuonna asvalttiralleja on enemmän kalenterissa. On todella tärkeää, että löydämme jotain loppuvuotta varten. Muuten tästä tulee erittäin hankalaa, Tänak kertoi Kroatian rallin jälkeen.

– Katsotaan, mitä vaihtoehtoja meillä on. Auto tuntuu sopivan paremmin Thierrylle. Meillä muilla kuljettajilla on ongelmia, vuoden 2019 maailmanmestari lisäsi.

MM-sarjassa ajetaan tällä kaudella vielä kolme osakilpailua asvaltilla: Belgiassa elokuussa, Kataloniassa lokakuussa sekä Japanissa marraskuussa.

– Alba-ralli on osa kehityssuunnitelmaamme, jonka tavoitteena on saada kuljettaja tuntemaan olonsa mukavaksi asvaltilla, tallipäällikkö Andrea Adamo sanoo.

Tänak osallistui Alba-ralliin myös viime vuonna ja sijoittui tuolloin WRC-luokan kilpailussa toiseksi Neuvillen jälkeen.

Katso alta Portugalin MM-rallin ennakko.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,373966″ ap mute ]

Lue myös nämä